Nato-sjefen: - Sikker på enighet

Krigen i Ukraina har stått øverst på agendaen under Nato-møtet i Oslo. Jens Stoltenberg melder om bred enighet om at Ukraina skal inn i alliansen, og reiser til Tyrkia for å sikre svensk medlemskap.

Denne uka møtes 31 Nato-utenriksministre samt den svenske utenriksministeren i Oslo til uformelle sa... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksministre og representanter fra Natos 31 medlemsland og Sverige har onsdag og torsdag deltatt på det såkalt uformelle møtet i Oslo.

- Vi har hatt gode og konstruktive diskusjoner, sier generalsekretær Jens Stoltenberg under den avsluttende pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Krigen i Ukraina, samt styrking og utvidelse av forsvarsalliansen, har stått øverst på møtets agenda.

Nato-sjefen opplyste før møtets siste dag at alle allierte er enige om at Ukraina skal bli medlem av alliansen, og om at det er opp til Nato-landene og Ukraina å bestemme dette - ikke Russland.

Sikker på enighet om garantier

Det er knyttet særlig stor spenning til hvilke sikkerhetsgarantier Nato kan gi Ukraina, herunder et konkret svar på når Ukraina kan innlemmes i alliansen.

- Når krigen slutter må vi sørge for at historien ikke gjentar seg - at dette mønsteret av russisk aggresjon virkelig stopper, sa Stoltenberg torsdag morgen.

Under den avsluttende pressekonferansen sier han at han er sikker på at landene vil oppnå konsensus om hvilke sikkerhetsgarantier de kan gi innen toppmøtet i Vilnius i juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer