Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO slapp bomber ved Gaddafis residens

Tre personer ble angivelig drept på mystisk parkeringsplass.

BUNKER?: Libyske myndigheter lot journalistene se bombekratere fra nattens angrep. Ifølge myndighetene traff de en parkeringsplass. Reuters-fotografen som tok disse bildene fikk følelsen at det kanskje heller dreide seg om en underjordisk bunker. Foto: REUTERS/Louafi Larbi
BUNKER?: Libyske myndigheter lot journalistene se bombekratere fra nattens angrep. Ifølge myndighetene traff de en parkeringsplass. Reuters-fotografen som tok disse bildene fikk følelsen at det kanskje heller dreide seg om en underjordisk bunker. Foto: REUTERS/Louafi Larbi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke fly passerte over byen, og det ble hørt flere eksplosjoner. Det opplyser en journalist fra nyhetsbyrået AFP som befinner seg i Tripoli.

En talsmann for regjeringen til Muammar Gaddafi hevder tre personer ble drept da bombene rammet en parkeringsplass i nærheten av diktatorens residens. I dette området ligger det også flere regjeringsbygninger.

Journalister fra nyhetsbyrået Reuters har sett åstedet for angrepet, og de tviler på om det dreier seg om en vanlig parkeringsplass. Bombene har trengt gjennom et lag jord, og deretter et lag med armert betong over noe som ligner på en underjordisk bunker.

Også i regionen Zenten, sørvest for Tripoli, er det kommet meldinger om bombeangrep. Det statlige libyske nyhetsbyrået Jana hevder to personer ble drept i et NATO-angrep her fredag kveld. I tillegg skal tre mennesker ha blitt såret.

- Sivile mål ble rammet i kveld av raidene til de angripende korsfarerkolonistene, skriver Jana.

Libyske myndigheter bruker ofte uttrykket «angripende korsfarerkolonister» om de internasjonale styrkene hvor blant annet Norge deltar med jagerfly.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media