Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO-soldat drept av afghansk soldat

Episoden krevde også livet til tre afghanske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En NATO-soldat og en annen vestlig person ble drept av en afghansk medsoldat.

Det er for tidlig å si hvordan samarbeidet mellom NATO og Afghanistan vil bli påvirket av angrepet, ifølge en talsmann for den internasjonale ISAF-styrken, som ledes av NATO.

Også en sivil person, som var innleid av NATO, ble drept da den afghanske soldaten begynte å skyte mot kollegaene. Nasjonaliteten til de to er ikke bekreftet, men ifølge afghanske kilder var begge amerikanere. Hendelsen førte også til at tre afghanske soldater ble drept, ifølge talsmann for afghansk politi, Abdul Wali. I tillegg ble tre amerikanere og to afghanere såret, ifølge Wali.

Drapene fulgte etter en krangel under en felles operasjon i Wardak-provinsen vest for Kabul lørdag kveld, opplyser myndighetene i provinsen.

Rasende general USAs militære toppsjef i Afghanistan, general John Allen, sier han er «mad as hell» (helvetes rasende) over at afghanske soldater dreper vestlige soldater.

- Jeg er helvetes rasende, for å være ærlig. Vi er villige til å ofre mye for denne kampen, men vi er ikke villige til å bli drept for den, sier Allen i et intervju med «60 Minutes» på CBS, som skal publiseres søndag.

Han forventer imidlertid at de vil fortsette selv etter at USA og NATO avslutter kampoperasjoner i 2014.

To ukers opphold Angrepet lørdag fant sted like etter at felles operasjoner mellom vestlige og afghanske styrker ble gjenopptatt etter et to uker langt opphold. USA varslet nylig at slike operasjoner snart er tilbake på et normalt nivå.

En rekke såkalte «innside-drap» førte for to uker siden til at NATO innstilte felles operasjoner. Det skjedde etter at over 50 vestlige soldater var drept av afghanere i uniform. De to ukene er blant annet blitt brukt til å trappe opp sikkerhetsklareringen av afghanske sikkerhetsstyrker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media