Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO-soldater drept i Afghanistan

Flere mennesker er drept etter to selvmordsangrep sør i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere afghanere og to NATO-soldater ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i Sør Afghanistan i dag, sier øyenvitner, ifølge Reuters.

Etter eksplosjonen lå sønderrevne lik strødd på stedet, skriver NTB. Angrepet fant sted på den største basaren i Helmand-provinsens hovedstad Lashkar Gah.

Bombemannen kom til fots og kastet seg mot en NATO-kolonne. To NATO-soldater ble drept og to andre ble såret, sier Shamsuddin, en offiser i den afghanske hæren.

To NATO-soldater skal være døde og to skadde. Flere Afghanere skal også være drept, men foreløpig er det uklart hvor mange.

Ifølge det britiske forsvarsdepartementet ble flere britiske soldater skadet i angrepet, men de har foreløpig ikke fått beskjed om noe drepte.

Dette blir ifølge Reuters regnet som det blodigste årete siden den USA-ledete koalisjonen styrtet Talibans regime i 2001. Mer enn 3.000 mennesker, inkludert 150 utenlandske soldater, har død under kampene.