Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO-soldater drept i angrep i Afghanistan

Fem NATO-soldater ble drept i et angrep på en militærbase i Afghanistan lørdag, opplyser NATOs ISAF-styrke. Fire afghanske soldater mistet også livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ISAF ga ingen detaljer om hvor eller hvordan angrepet skjedde. Men tidligere lørdag opplyste det afghanske forsvarsdepartementet at fire afghanske soldater mistet livet i et selvmordsangrep ved en militærbase i provinsen Nangarhar øst i landet.

Selvmordsbomberen var iført afghansk militæruniform, ifølge en afghansk militærtalsmann.

- Fire døde og åtte sårede personer ble brakt til sykehuset vårt, sier Baz Mohammad Shairzad, sjef for sykehuset i provinsen.

Angrepet skjedde ved en militærbase i Gambiri-området i nærheten av provinshovedstaden Jalalabad. En talsmann for Taliban tok på seg ansvar for angrepet i en telefonsamtale med nyhetsbyrået AFP.

Angrepet lørdag skjer dagen etter at politisjefen i provinsen Kandahar ble drept i et selvmordsangrep sør i Afghanistan.

Afghanistan har den siste tiden blitt rammet av et økende antall selvmordsangrep, som er blant Talibans fremste våpen. Ifølge afghanske myndigheter har det de siste dagene vært ni slike angrep i landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media