- NATO-soldater drepte jente (12)

Åpnet ild mot afghansk familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den afghanske familien var på vei til et bryllup da den ble møtt av en militærkolonne fra NATO. Soldatene åpnet ild mot familien, og ei tolv år gammel jente ble drept.

Familien kjørte i en bil på vei til Herat fra naboprovinsen for å delta i bryllupet, sier Abdul Rauf Ahmadi, talsmann for politiet i Afghanistan.

- Utenlandske styrker åpnet ild mot det sivile kjøretøyet. De drepte ei tolv år gammel jente og såret en mann og en kvinne, sier Ahmadi.

Jenta ble truffet i ansiktet, sier tolvåringens onkel Ahmad Wali. Han kjørte bilen.

- Det regnet, og vi hadde dårlig sikt. Plutselig så jeg gnister foran bilen, og så kom en kolonne med pansrede kjøretøyer fra de utenlandske styrkene kjørende mot oss, sier Wali.

- Etter at kolonnen hadde passert, gikk det opp for meg at halve ansiktet til niesen min var borte. Hennes mor var truffet i brystet, og jeg hadde blod i ansiktet fordi jeg var truffet av glassplinter fra frontruta, sier Wali.

De italienske styrkene i Herat bekrefter at de åpnet ild. Bilen ble flere ganger beordret til å stanse og holde avstand, og NATO-soldatene åpnet ild da den kom faretruende nær, sier styrkenes talsmann.

- Soldatene ble urolige og skjøt først varselskudd i lufta, deretter mot bilen. Vi vet ikke om noen ble såret, sier talsmannen. (©NTB)