- NATO-soldater drepte jente (12)

Åpnet ild mot afghansk familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Den afghanske familien var på vei til et bryllup da den ble møtt av en militærkolonne fra NATO. Soldatene åpnet ild mot familien, og ei tolv år gammel jente ble drept.

Familien kjørte i en bil på vei til Herat fra naboprovinsen for å delta i bryllupet, sier Abdul Rauf Ahmadi, talsmann for politiet i Afghanistan.

- Utenlandske styrker åpnet ild mot det sivile kjøretøyet. De drepte ei tolv år gammel jente og såret en mann og en kvinne, sier Ahmadi.

Jenta ble truffet i ansiktet, sier tolvåringens onkel Ahmad Wali. Han kjørte bilen.

- Det regnet, og vi hadde dårlig sikt. Plutselig så jeg gnister foran bilen, og så kom en kolonne med pansrede kjøretøyer fra de utenlandske styrkene kjørende mot oss, sier Wali.

- Etter at kolonnen hadde passert, gikk det opp for meg at halve ansiktet til niesen min var borte. Hennes mor var truffet i brystet, og jeg hadde blod i ansiktet fordi jeg var truffet av glassplinter fra frontruta, sier Wali.

De italienske styrkene i Herat bekrefter at de åpnet ild. Bilen ble flere ganger beordret til å stanse og holde avstand, og NATO-soldatene åpnet ild da den kom faretruende nær, sier styrkenes talsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer