NATO-soldater drepte to år gammel jente

Skal ha blitt truffet av varselsskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Soldater fra den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan skjøt lørdag ned og drepte en to år gammel afghansk jente.

ISAF-ledelsen beklager hendelsen, som fant sted i Helmand-provinsen i Sør-Afghanistan, og opplyser at den lille jenta ble truffet av et varselskudd.

Varselskuddet ble avfyrt da en bil kom for nær en ISAF-patrulje, heter det i en kunngjøring. Skuddet skal ha rikosjettert og traff deretter den lille jenta, som oppholdt seg utenfor familiens hus.

- Familien tok senere med seg barnet, som var truffet i hodet, til en ISAF-forlegning for å få legehjelp. Dessverre så døde barnet, heter det kunngjøringen fra ISAF.

En rekke sivile afghanere er i år drept under tilsvarende episoder der utenlandske soldater har avfyrt varselsskudd for å holde folk unna veisperringer og patruljer.

ISAF har vært rammet av en rekke selvmordsangrep der sprengstoff enten har vært skjult i biler eller har vært festet på kroppen til selvmordsbombere som har oppsøkt soldater.

Den USA-ledede styrken, som jakter på al-Qaida og Taliban i Afghanistan, og som opererer side ved side med ISAF-styrken, hevdet lørdag å ha drept over 30 opprørere i nærheten av Musa Qala i Helmand-provinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer