NATO-soldater drepte to år gammel jente

Skal ha blitt truffet av varselsskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldater fra den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan skjøt lørdag ned og drepte en to år gammel afghansk jente.

ISAF-ledelsen beklager hendelsen, som fant sted i Helmand-provinsen i Sør-Afghanistan, og opplyser at den lille jenta ble truffet av et varselskudd.

Varselskuddet ble avfyrt da en bil kom for nær en ISAF-patrulje, heter det i en kunngjøring. Skuddet skal ha rikosjettert og traff deretter den lille jenta, som oppholdt seg utenfor familiens hus.

- Familien tok senere med seg barnet, som var truffet i hodet, til en ISAF-forlegning for å få legehjelp. Dessverre så døde barnet, heter det kunngjøringen fra ISAF.

En rekke sivile afghanere er i år drept under tilsvarende episoder der utenlandske soldater har avfyrt varselsskudd for å holde folk unna veisperringer og patruljer.

ISAF har vært rammet av en rekke selvmordsangrep der sprengstoff enten har vært skjult i biler eller har vært festet på kroppen til selvmordsbombere som har oppsøkt soldater.

Den USA-ledede styrken, som jakter på al-Qaida og Taliban i Afghanistan, og som opererer side ved side med ISAF-styrken, hevdet lørdag å ha drept over 30 opprørere i nærheten av Musa Qala i Helmand-provinsen.

Taliban har i flere måneder kontrollert Musa Qala, som ifølge lokale tjenestemenn fungerer som et hovedkvarter for opprørere.

(NTB)

PÅ OPPDRAG: Kanadiske ISAF-soldater patruljerer i Panjwaii-distriktet i Kandahar-provinsen. Soldatene på bildet har ingen forbindelse til den omtalte hendelsen.