Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO-soldater på avveie

Skamrødmen var upåklagelig da de italienske NATO-soldatene oppdaget at de var kommet sørgelig på avveie. Soldatene skulle slett ikke til Kristianstad i Sverige - det egentlige målet var Kristiansand i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En italiensk infanteritropp følte at noe var galt da de tungt væpnede soldatene ble sluset inn i køen til passkontrollen i den svenske byen Kristianstad, mens nysgjerrige sivile bivånet situasjonen.

Og rett hadde de til overmål. Da passene deres ble sjekket, viste det seg at de ikke bare var kommet til feil by, men til feil land.

I virkeligheten var den italienske elitetroppen ventet i Kristiansand, ikke den sørsvenske byen Kristianstad.

Da feilen var oppklart, kunne de 116 soldatene, klatre om bord i Airbus-flyet som hadde fraktet dem til en øvelse i det golde Norden.

- Det er ikke første gang vi må sende reisende videre til Kristiansand. Det er tross alt bare en bokstav som skiller, sa direktøren på flyplassen, Lennart Nilsson, til Kristianstadsbladet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling