Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO stadig nærmere militært angrep

Beredeskapstiden for NATO-fly som er klare til å delta i en militæroperasjon mot serbiske mål i og utenfor Kosovo er redusert fra 48 til 12 timer, ifølge en NATO-tjenestemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenstemannen sa ifølge nyhetsbyrået Reuters at Milosevic nå kun har noen timer på å gi etter for kravet om skrive under fredsplanen, stanse den siste offensiven og trekke sine styrker ut av Kosovo-provinsen.

De 19 NATO-ambassadørene hadde i dag et to timer langt møte for å drøfte den stadig mer alvorlige situasjonen i Kosovo. En høytstående NATO-kilde sier til NTB at generalsekretær Javier Solona etter et nytt møte blant NATO-ambassadørene i morgen vil innlede en konsultasjonsrunde med hvert enkelt av alliansens medlemsland. Etter et vedtak blant NATO-ambassadørene 30. januar er det opp til Solana å fatte beslutningen om eventuelt å innlede et militært angrep mot serbiske styrker.

(NTB)