Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO starter å trekke seg ut av Afghanistan

Prosessen ble formelt igangsatt under en seremoni søndag.

NATO TREKKER SEG UT AV AFGHANISTAN: På bildet ser man norske soldater som viser sin respeskt i leiren, da fire norske drepte soldater tas hjem til Norge. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
NATO TREKKER SEG UT AV AFGHANISTAN: På bildet ser man norske soldater som viser sin respeskt i leiren, da fire norske drepte soldater tas hjem til Norge. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ble holdt en seremoni i politihovedkvarteret i Bamiyan for å markere den offisielle overføringen av ansvaret fra utenlandske til afghanske styrker, sier innenriksdepartementets talsmann Siddiq Sidiqi.

Seremonien var ikke varslet på forhånd, og den ble ikke sendt på fjernsyn. Kun et lite antall medieaktører fikk tilgang til seremonien, ifølge Reuters.

NATO skal i løpet av tre og et halvt år gradvis gi fra seg ansvaret for sikkerheten i provins etter provins.

Mens det afghanske politiet og landets sikkerhetsstyrker etter hvert skal ta over, er planen at stadig flere av NATOs soldater kan sendes hjem.

Alle militære utenlandske styrker skal etter planen ha forlatt Afghanistan innen slutten av 2014. Flere land som deltar i den internasjonale ISAF-styrken har lagt fram planer for sine tilbaketrekninger.

Rundt 150.000 utenlandske soldater befinner seg i Afghanistan, snart ti år etter invasjonen.

(NTB)