Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PRESIDENTVALGET I USA:

NATO-Stoltenberg gratulerer Donald J. Trump

- Jeg ser fram til å jobbe med president Trump, sier NATO-sjefen.

INVITERES TIL NATO-TOPPMØTET: Jens Stoltenberg sier han ser fram til å møte Donald Trump og ønske ham velkommen til NATO-toppmtet neste sommer for å snakke om veien framover. Video: NATO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, gratulerer nå USAs kommende president, Donald J. Trump.

- Jeg gratulerer Donald Trump for å bli valgt til USAs neste president. Og jeg ser fram til å jobbe med president-valgte Trump, sier Stoltenberg i en uttalelse som er lagt ut på NATOs hjemmesider.

Stoltenberg sier videre:

- Vi står overfor en utfordrende nytt sikkerhetsmiljø som inkluderer hybrid krigføring, cyber-angrep og terrortrussel. USAs ledelse er like viktig som alltid. Vår allianse har fått sammen Amerikas nærmeste venner i både fred- og konfliktstid i over 70 år. Et sterkt NATO er bra for USA og bra for Europa, sier Stoltenberg og fortsetter:

- NATO har svart med besluttsomhet i den nye sikkerhetssituasjonen. Men vi har mer arbeid å gjøre. Og jeg ser fram til å møte Mr. Trump snart, og hilser ham velkommen til Brussel til NATO-toppmøte neste år for å diskutere veien videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!