Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO til angrep på flyplasser

Flyplasser og industriområder i Jugoslavia ble natt til i dag utsatt for massiv NATO-bombing i det som skal ha vært det mest omfattende angrepet til nå. 11 mennesker skal være drept i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedstaden Beograd ser ut til å ha unngått angrep, men luftvernsirenene gikk likevel.

Den eneste bomben nær byen falt i et skogsområde i Lipovacka like sør for Beograd, ifølge det offisielle nyhetsbyrået Tanjug. Tidligere har NATO angrepet et drivstofflager nær Lipovacka.

I byen Pancevo, 20 kilometer nordøst for hovedstaden, slo en rakett ned mellom et sykehus og en politistasjon, meldte Tanjug.

Klarnet opp

Himmelen over Beograd og andre deler av Jugoslavia klarnet opp sent fredag kveld, etter at det tidligere på dagen hadde ligget et tykt teppe av regnskyer over landet. Oppklarningen gjorde det lettere for NATO å gå til angrep, og alliansen satte inn til sammen 650 fly i nattens operasjoner.

Ifølge nyhetsbyrået Beta skal 11 mennesker være drept og 63 skadd i angrepet, som var det 38. i rekken siden NATO innledet sin bombeoffensiv 24. mars. Natt til fredag mistet minst 11 mennesker livet i angrepene, mens 63 andre skal ha kommet til skade.

Ifølge meldinger fra Tanjug og internett-beskjeder fra folk i området, skal det også ha vært hørt voldsomme eksplosjoner i områdene rundt byene Subotica nord i Serbia og Sombor i nordvest. For første gang skal amerikanske fly ha sluppet 2,5 tonns bomber, såkalte bunkerknusere, mot befestede mål.

Rykter

Talsmenn for de amerikanske styrker avviste i går rykter om at USA er i ferd med å slippe opp for såkalte smarte våpen til bruk i krigen på Balkan.

- Demokratiets arsenaler er dype, sa general Henry Shelton, mens en Pentagon-talsmann nøyde seg med den mer nøkterne formuleringen «ikke noe problem»

En talsmann for det britiske forsvarsdepartementet har sagt at angrepene vil bli intensivert nå som det er meldt om bedre vær.

(NTB-DPA-AFP)