Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO-tokt til Pakistan endte med skuddveksling

Pakistan leverer «streng protest» etter at to soldater ble såret.

 I STRID:  NATO og Pakistan havnet i skuddveksling igjen i dag. Illustrasjonsfoto:  AFP PHOTO/Peter PARKS
I STRID: NATO og Pakistan havnet i skuddveksling igjen i dag. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/Peter PARKS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det allerede skranglete forholdet mellom USA og Pakistan fikk seg en kraftig smekk da Osama bin Laden ble funnet og drept i en pakistansk storby. Pakistan reagerte også sterkt på at USA «tok seg til rette» og gjennomførte aksjonen uten landets støtte.

Men det er de mange angrepene knyttet til krigen mot Taliban og al-Qaida som skaper sinne mot USA og NATO i det pakistanske folket. Tirsdag hevder pakistanske tjenestemenn at NATO-helikoptre igjen krysset grensen fra Afghanistan og såret to pakistanske soldater, melder Reuters.

I en uttalelse fra den pakistanske hæren går det fram at landet vil levere en «streng protest» etter hendelsen.

Ifølge lokale myndigheter krysset de to helikoptrene grensen over til Nord-Waziristan-regionen. De ble værende rundt ti minutter i området, som er kjent som et arnested for al-Qaida-tilknyttede krigere.

- Beskutt to ganger Helikoptrene skal ha gjort retrett da pakistanske grensevakter åpnet ild rundt 40 kilometer vest for byen Miranshah.

- En granat traff et fjell i nærheten, og to av våre soldater ble såret, sier en tjenestemann.

Ifølge vestlige tjenestemenn ble NATO-helikoptrene beskutt to ganger under oppdraget i Pakistan. Den andre gangen skal ilden ha blitt besvart.

Økt grenseoppmerksomhet Denne hendelsen kommer dagen etter at den amerikanske senatoren John Kerry var på besøk i Pakistan for å minimalisere skadene på forholdet mellom de to landene. Han advarte imidlertid også om at USA ikke vil tolerere et dobbeltspill fra Pakistan overfor de militante gruppene.

Pakistanske myndigheter har flere ganger avvist en slik påstand, og har gjort det gjentatte ganger etter bin Laden-drapet. Aksjonen i Abbottabad har derimot ført til økt oppmerksomhet langs grensen til Afghanistan, og kritikken av NATO gjentas stadig oftere.

- Styrkene har fått ordre om å reagere raskt hvis det er noe forsøk på krenkelser, sier en sikkerhetstjenestemann.

 SINNE:  Det har vært store demonstrasjoner mot USA i Pakistan etter gjentatte droneangrep og nå sist, drapet på Osama bin Laden i Abbottabad. Foto: (AP Photo/K.M.Chaudary)
SINNE: Det har vært store demonstrasjoner mot USA i Pakistan etter gjentatte droneangrep og nå sist, drapet på Osama bin Laden i Abbottabad. Foto: (AP Photo/K.M.Chaudary) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media