NATO tviler på Primakov

Russlands statsminister Jevgenij Primakov kom til Beograd i formiddag med håp om å få Slobodan Milosevic tilbake til forhandlingsbordet. NATO tviler på at Primakov vil lykkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sikkerhetstiltakene under innflygingen til Beograd var svært strenge etter nattens NATO-bombing, der en flyfabrikk i utkanten av byen skal ha vært truffet.

Ved ankomsten sa Primakov ifølge det jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug at han vil forsøke «få konflikten over på det politiske plan» etter seks dager med NATO-bombing.

Primakov har med seg både utenriksminister Igor Ivanov og forsvarsminister Igor Sergejev; med i delegasjonen er også to av lederne for landets etterretningstjeneste.

Primakov og den øvrige toppledelsen gjør et nytt forsøk på å finne en diplomatisk løsning på Kosovo-krisen etter oppdrag fra president Boris Jeltsin.

NATO hilser initiativet velkommen, men har ikke de store illusjoner om utbyttet av turen. NATO-talsmenn sier at bombingen av jugoslaviske mål vil fortsette til Milosevic-regimet innstiller overgrepene mot sivile i Kosovo.

(NTB-AFP-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer