Nato vedtok nytt forsvarskonsept

Natos forsvarsministre ble onsdag enige om et nytt konsept for forsvar og avskrekking. De diskuterte også hvordan de skal forberede seg på en ny smittebølge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Møtet har vært en bekreftelse på at det er greit å være flere sammen under utfordrende hendelser, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NTB i en kort pause på starten av det to dager lange møtet.

- Vi har blant annet sett på hvordan vi kan få oversikt over kapasitet og støtte hverandre dersom det kommer en bølge nummer to med covid-19-smitte, sier statsråden.

Nytt konsept

Samtidig understreker generalsekretær Jens Stoltenberg at de sikkerhetspolitiske utfordringene som eksisterte før pandemien, ikke er blitt borte.

- Natos oppgave er fortsatt å forsvare alle allierte mot enhver trussel. I dag har vi diskutert Russlands økende kjernefysiske missilkapasitet, og de sikkerhetspolitiske konsekvensene av dette, sier han på en pressekonferanse etter møtets første dag.

Ministrene ble enige om et nytt konsept i møte med Russlands oppbygging. Stoltenberg omtaler det som en «omfattende og balansert pakke av politiske og militære tiltak».

- Det inkluderer styrking av luft- og missilforsvaret, men vi vil ikke speile det Russland gjør. Vi har ingen planer om å utplassere landbaserte kjernefysiske missiler i Europe, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer