Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NATO venter statusrapport fra Tsjernomyrdin

NATO venter mer informasjon fra samtalene Russlands spesialutsending Viktor Tsjernomyrdin har hatt med president Slobodan Milosevic i Beograd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO vil se konkrete steg fra jugoslaviske myndigheters side når det gjelder de fem betingelsene som den såkalte G8-gruppen har stilt, sa alliansens talsmann Peter Daniel i Brussel lørdag. G8 omfatter verdens sju mest industrialiserte land og Russland.

NATO har ikke lagt om strategien overfor Jugoslavia etter Tsjernomyrdins samtaler i Beograd i går, sa Daniel.

Tsjernomyrdin sa seg svært fornøyd med samtalene, og det offisielle jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug meldte at Jugoslavia aksepterer «de generelle prinsippene» i G8s krav som grunnlag for fred i Kosovo-provinsen.

- Vi har sett rapportene omkring Russlands balkanutsending Viktor Tsjernomyrdins besøk. Vi vil selvfølgelig hilse velkommen konkrete steg i retning av aksept av det internasjonale samfunnets betingelser, og venter på mer informasjon når det gjelder innholdet i samtalene, sa Daniel.

(NTB-Reuters)