NATO vet hvor Karadzic er

BERLIN (Dagbladet): NATO-styrkene i Bosnia vet hvor serberlederen Radovan Karadzic gjemmer seg. Men de risikerer et blodbad hvis de arresterer ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den amerikanske regjeringen har nå utlovet inntil fem millioner dollar i dusør for opplysninger som kan føre til at Karadzic og general Ratko Mladic blir tatt. Det kan muligens friste noen til utspill mot Karadzic.

Jakten er allerede intensivert etter at den bosniske generalen Radislav Krstic, som var en av kommandantene under massakrene i Srebrenica i juli 1995, ble arrestert av amerikanske Sfor-styrker før helga.

Bor i høyblokk

General Mladic' nære medarbeider skal forklare seg for FNs krigsforbryterdomstol i Haag i dag. Han er den første topplederen blant serberne som forklarer seg for domstolen.

Etter å ha byttet skjulested utallige ganger, skal Radovan Karadzic ha søkt dekning i en høyblokk i byen Visegrad som ligger i den delen av Republika Srpska der franske Sfor-styrker er utplassert. Fra leiligheten på toppen av høyblokka bruker Karadzic beboerne i etasjene under som levende skjold mot et Sfor-aksjon, ifølge et reporterteam fra det tyske fjernsynsselskapet ZDF.

Denne manøvren fra Karadzic gjør at risikoen er stor for at en aksjon for å pågripe ham, kan føre til tap av mange liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer