- NATO vil seriøst vurdere å kjempe mot IS i Irak

Det sier generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dersom NATO blir bedt om å bidra direkte i kampen mot IS i Irak, vil forsvarsalliansen vurdere det sterkt, sier avtroppende generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

 - Vi synes det er bra at enkelte NATO-land på individuell basis har besluttet å gå til aksjon mot IS i Irak. Verdenssamfunnet er forpliktet til å gjøre det vi kan for å stanse IS, sa Rasmussen da han ankom Celtic Manor, der toppmøtet finner sted.

NATO har ennå ikke fått henvendelse om å bidra direkte i kampen mot IS i Irak, fortalte han.

- Men dersom vi får det, vil det bli vurdert seriøst av NATOs allierte. NATO har hjulpet Irak før, påpekte generalsekretæren.

- Verdenssamfunnet er forpliktet til å gjøre det vi kan for å stanse IS, legger han til.

- Starter et nytt kapittel Rasmussen trakk fram islamistgruppen Den islamske staten (IS), Russlands «angrep på Ukraina» og NATOs framtidige forhold til Afghanistan som de viktigste temaene da han møtte pressen rett før det to dager lange NATO-toppmøtet startet.

- Vi vil diskutere hvordan NATO kan bekjempe trusselen fra terrororganisasjonen som kaller seg Den islamske staten. Vi vil ta grep for å forbedre vårt samarbeid med Ukraina og andre partnere. Og vi vil starte et nytt kapittel i vårt forhold til Afghanistan, varslet Rasmussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer