Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- NATO vil stille med over 5000 nye soldater

NATO-sjef Fogh Rasmussen hyller Obamas Afghanistan-opptrapping.

FØLGER OPP: Anders Fogh Rasmussen. Foto: AP Photo/Franka Bruns/Scanpix
FØLGER OPP: Anders Fogh Rasmussen. Foto: AP Photo/Franka Bruns/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs allierte vil supplere den amerikanske opptrappingen i Afghanistan med over 5000 soldater, sier NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

NATO-sjefen hyller president Barack Obamas tale natt til onsdag og sier de europeiske allierte vil følge opp hans satsing.

- Ikke-amerikanske bidragsytere vil sende minst 5.000 flere til oppdraget, og sannsynligvis noen tusen til over det, sier Fogh Rasmussen.

NATO-sjefen vil imidlertid ikke si noe om hvor de nye troppene skal komme fra, men understreket på en pressekonferanse onsdag morgen at tallet er basert på hans samtaler med ledere i medlemsland den siste tiden.

- Skal vi gjøre Afghanistan mer stabilt og oss selv mer sikre, må vi alle gjøre mer, sa Fogh Rasmussen og sa NATO-landene har en spesiell forpliktelse til å støtte opp om USAs multilaterale tilnærming til konflikten.

- Vi må demonstrere at multilateralisme leverer resultater. Dette er vår kamp sammen, vi må fullføre den sammen, sa NATO-sjefen.

På et direkte spørsmål antydet Fogh Rasmussen at noe av NATO-opptrappingen kan bestå av styrker som allerede har blitt sendt til Afghanistan i forbindelse med presidentvalget i høst.

- Hvis et land hadde tenkt å trekke tilbake tropper i 2010, har ikke våre generaler regnet med dem, og hvis de blir værende er det en styrking av vår operasjon i Afghanistan, sier Fogh Rasmussen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media