- Natos jobb mer krevende enn noensinne

- Må håndtere et uforutsigbart Russland, terror og migrasjon, sier Børge Brende.

NATO I FRAMTIDA: NATO har en mer krevende oppgave enn noensinne. Alliansen må håndtere et uforutsigbart Russland, terror, flyktningkrise, og må kunne ivareta samtlige medlemslands ulike sikkerhetsbehov, sier utenriksminister Børge Brende foran dagens utenriksministermøte i NATO. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NATO I FRAMTIDA: NATO har en mer krevende oppgave enn noensinne. Alliansen må håndtere et uforutsigbart Russland, terror, flyktningkrise, og må kunne ivareta samtlige medlemslands ulike sikkerhetsbehov, sier utenriksminister Børge Brende foran dagens utenriksministermøte i NATO. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet (Brussel): Utenriksministermøtet i dag og i morgen vil gi føringer til Natos neste toppmøte som går av stabelen i Warszawa i juli.

- Medlemslandenes ulike sikkerhetsbehov er en stor utfordring. Vi skal diskutere sikkerhetsutfordringene som omgir alliansens medlemmer, og se på tiltak for å møte disse. Det gjelder utfordringer knyttet til et mer uforutsigbart Russland, terror og migrasjon, alt under overskriften «stabilisering», sier utenriksminister Børge Brende (H) til Dagbladet foran dagens og morgendagens møte i Nato.

Må tilpasses til framtida - Under det forrige toppmøtet i Wales i 2014, vedtok stats- og regjeringssjefene en omfattende tiltakspakke tilpasset utviklingen man da sto oppe i. Denne tiltakspakken, Readiness Action Plan, er nå gjennomført. Under det kommende toppmøtet vil vi beslutte videre tilpasninger av alliansen for å møte fremtidas utfordringer, sier Brende til Dagbladet før dagens møte.

Han sier Natos utfordring framover er å ivareta sikkerhetsbehovene til samtlige allierte.

- Dette er et stort ansvar, også fordi utfordringene i ulike deler av alliansen er veldig forskjellige. På mange måter står Nato i dag overfor et mer komplisert håndteringsbilde enn noensinne, selv om Nato ikke er alene om ansvaret. Videre tilpasning av alliansen er derfor det sentrale i tiden framover, og Norge vil fortsatt ha en tydelig stemme og politikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer