Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Natt til onsdag ringer bryllupsklokkene for Kjell (63) og Erik (70). Blir historiske

Etter 36 år som samboere: - Vi har ikke et sekund å miste.

SNART FOR RETTE EKTEFOLK Å REGNE: Kjell Frølich Benjaminsen (til venstre) og Erik Skjelnæs venter ikke lenger enn nødvendig med å gifte seg etter 36 år som samboere. Foto: Anne C.B. Benjaminsen.
SNART FOR RETTE EKTEFOLK Å REGNE: Kjell Frølich Benjaminsen (til venstre) og Erik Skjelnæs venter ikke lenger enn nødvendig med å gifte seg etter 36 år som samboere. Foto: Anne C.B. Benjaminsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra onsdag 1. februar gjelder Den Norske Kirkes nye vigselsliturgi for likekjønnede.

Etter mange års strid gjorde Kirkemøtet det endelige vedtaket mandag med ja-flertall fra 83 av de 112 stemmeberettigede.

Etter 36 år som samboere har ikke Kjell Frølich Benjaminsen (63) og Erik Skjelnæs (70) ett sekund å miste.

Klokka 00.00 natt til onsdag ringer bryllupsklokkene i Eidskog kirke i Hedmark for den historiske seremonien der Oslo-bosatte Kjell og Erik - henholdsvis tekstforfatter/artistmanager og servitør blir første ektepar etter den nye liturgien en halvtime eller så eller inn i den nye tiden.

Over hundre nattgjester

Tidspunktet til tross regner de med over hundre gjester i kirken ved grensetraktene mot Sverige.

Artister som Kjell har jobbet med, Tuva Syvertsen og Ola Hilmen i Valkyrien All Stars og Rigmor Galtung, skal synge i kirken.

Sigrid Bråthen spiller orgel, og det er ikke tilfeldig at sokneprest Bettina Taugbøl Eckbo (35) den første vielsen av et homoektepar etter det nye ritualet.

- Jeg har kjent henne siden hun var barn, og vi kontaktet henne i desember da det lå an til et slikt vedtak nå, sier Kjell Frølich Benjaminsen til Dagbladet.

Dessuten var hans tipp tipp oldefar Andreas Samuel Krebs en av de norske offiserene som tilførte svenskekongens krigere et banesår nettopp i Eidsskog-traktene i forkant av 1814 og grunnloven.

- Vi har ikke et sekund å miste, både fordi jeg har rundet 70 og alle som håpet på et slik vedtak har ventet i veldig mange år. Mange har falt bort underveis, men nå er det ingen grunn til å vente lenger for alle som har sett fram til denne muligheten, inkludert oss selv, sier Erik Skjelnæs.

Hans forlover er en gammel restaurantkollega fra Continental, Berit Scrøder, mens Kjells gamle folkedanspartner Ingunn Kaalstad er den andre forloveren.

- Som alle andre

Erik Skjelnæs sier at han nok har vært den mest tålmodige av de to når det gjelder å holde ut med kirkens ekteskapsliturgi fram til og med 31. januar.

- Hvorfor er det så viktig med kirkelig vielse når dere tross alt har vært et par i flere tiår ?

- Vi er nok litt gammeldagse i tillegg til at den kristne tro er en del av våre liv. For oss er det viktig å kunne gifte oss i kirken som alle andre, svarer Kjell Frølich Benjaminsen på vegne av det historiske ekteparet.

Og legger til at den store bryllupsfesten først blir i juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling