«Natta fra 28. til 29. januar skal Fjellsrud skole SPRENGES»

Politiet innkaller en elev til samtale etter at det han skrev på Facebook ble oppfattet som en bombetrussel.

SKREMMENDE: Elever ved Fjellsrud skole oppfattet en beskjed på Facebook som så skremmende at de varslet skolen om det de trodde var en bombetrussel mot egen skole. Foto hentet fra Facebook.
SKREMMENDE: Elever ved Fjellsrud skole oppfattet en beskjed på Facebook som så skremmende at de varslet skolen om det de trodde var en bombetrussel mot egen skole. Foto hentet fra Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi fikk klokka 09.45 inn en melding om en bombetrussel ved Fjellsrud skole i Lørenskog, sier Elisabeth Engen, lensmann ved Lørenskog lensmannskontor.

- Det var rektoren selv som ringte inn og informerte oss om at elever hadde snappet opp en beskjed på Facebook som de hadde oppfattet som truende, legger hun til.

«Natta fra 28. til 29. januar skal Fjellsrud skole sprenges», var beskjeden som skal ha blitt misforstått.  Evakuerte skolen Skolen ble evakuert som et sikkerhetstiltak av politiet, og elevene ble sendt hjem for helga. Men nå har den skyldige stått fram og forklart bakgrunnen for facebook-beskjeden.

- En elev ved skolen har selv stått fram og sagt at det han skrev var ment som en spøk, sier hun.

Eleven skal senere i dag i en samtale sammen med sine foreldre og politiet om hendelsen.

- Uheldig språkbruk Rektor ved skolen, Eivind Næss, mener hele situasjonen handlet om et tilfelle av uheldig språkbruk hos en elev.

- Det var rett og slett bare en av klassene hos oss som skulle ha en klassefest, og eleven i den gjeldende klassen hadde ment å skrive at denne kvelden skulle bli en skikkelig fest, i stedet ble dette misforstått blant hans klassekamerater, og vi fikk inn flere bekymrede meldinger fra elever som hadde oppfattet beskjeden som en direkte trussel mot skolen, sier Næss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer