Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattas sjåfører

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Unge og ferske sjåfører har en betydelig høyere risiko for å bli involvert i en ulykke etter mørkets frambrudd enn alle andre aldersgrupper. Det viser tall fra Transportøkonomisk institutt. Som en konsekvens av dette vurderer Vegdirektoratet å forby unge sjåfører å kjøre om natta. Det blir det selvsagt ikke noe av, fordi et slikt forbud vil være vanskelig å gjennomføre med blant annet økt bruk av rutinemessige kontroller. Ikke minst i helgene.
  • Om tanken er aldri så urealistisk, er det ingen grunn til å harselere over Vegdirektoratets høyttenkning. Problemet er for alvorlig til det. Isolert og teoretisk sett kunne nok et forbud begrense antall ulykker, men denne gangen er vi mer opptatt av at forslaget skaper en debatt som i seg selv er viktig. Vi tror direktør Leif N. Olsen i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund bokstavelig talt er på den rette vei når han peker på opplæringstida som et sted å begynne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media