Coronaviruset:

Nattelivet gjenåpnet - nødsentralen mislyktes

Etter at nattklubbene igjen åpnet i Danmark, økte også antallet anrop til nødetatene. I de første dagene av september kom mindre enn fire av fem samtaler igjennom til 112 i den danske hovedstaden.

GJENÅPNET: Etter halvannet år var det 1. september slutt på begrensningene for dansk uteliv, noe som førte til et betydelig økt trykk på nødetatene. Foto: Frank Fischbach / Shutterstock / NTB
GJENÅPNET: Etter halvannet år var det 1. september slutt på begrensningene for dansk uteliv, noe som førte til et betydelig økt trykk på nødetatene. Foto: Frank Fischbach / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter 18 måneders nedstenging gjenåpnet nattklubbene i Danmark den 1. september, og forrige fredag ble coronasykdommen ikke lenger sett på som samfunnskritisk i landet: Siste rest av restriksjoner i landet ble da fjernet.

Med det forsvant også kravet om coronapass på danske nattklubber, diskoteker og tilsvarende.

Dette satte imidlertid nødsentralen i hovedstaden under stort press, skriver Berlingske i dag.

Mer enn hver femte samtale til 112 kom ikke gjennom i København de første dagene av september, ifølge tall som avisa har fått innsyn i.

Kø på linjene

Samtalene kunne ikke viderekobles til kundesenteret fordi alle ansatte var opptatt, skriver avisa. I stedet måtte mange innbyggere vente på å bli ringt opp igjen, og få riktig hjelp.

Når en innbygger ringer 112, blir samtalen først besvart av alarmsentralen, som igjen har som oppgave å videresende samtalen til politi, brannvesen eller ambulanse, skriver Berlingske.

Men i de fem første dagene av september, mislyktes det 440 ganger å videresende innbyggerne til regionens vaktsentral - som kan sende en ambulanse. Det skyltes kø på telefonlinjene hos vaktsentralen, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer