Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattens begivenheter i Irak-krigen:

Her får du oversikt over noe av det som har skjedd i krigsherjede Irak i løpet av natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

*Den pensjonerte generalløytnanten Jay Garner overtar styringen av Irak etter krigen, og han sier det eneste USA ønsker er å hjelpe Irak med å styre seg selv.

*Den amerikanske kongressen gir president George W. Bush 580 milliarder kroner til krigføring i Irak og Afghanistan, og til kampen mot terrorisme.

*Amerikanske marinesoldater har tatt kontroll over den østlige irakiske byen Kut, noe som kan åpne en ny forsyningslinje til Bagdad, melder BBC.

*Amerikanske marinesoldater har funnet 310 vester proppet fulle av eksplosiver og laget for selvmordsangrep i Bagdad, ifølge USAs sentralkommando i Qatar.

*Den kinesiske ambassaden i Bagdad har blitt ranet, og Kina ber invasjonsstyrkene om å beskytte ambassaden bedre. Det har hersket kaos i byen siden invasjonsstyrkene inntok den for få dager siden.

*Det var en syrer som skjøt og drepte en amerikansk marinesoldat på en kontrollpost ved et sykehus i Bagdad lørdag, ifølge USAs sentralkommando i Qatar.

*Egypts president Hosni Mubarak advarer mot en irakisk borgerkrig mellom sjiamuslimer, sunnimuslimer og kurdere når den pågående krigen er over.

*114 amerikanske soldater er, ifølge Pentagon, drept så langt i krigen mot Irak. Ifølge nettstedet www.iraqbodycount.net, som baserer sine tall på artikler fra en rekke ulike medier, er mellom 1.160 og 1.413 sivile irakere drept så langt i krigen.

*Økonomiske rådgivere i Det internasjonale pengefondet (IMF) støtter en ny FN-resolusjon for gjenoppbyggingen av Irak etter krigen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media