Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattens dronning

Navn: Birgitte ChristensenAlder: 27Yrke: Sanger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Som jentunge i Gildeskål i Nordland syntes Birgitte Christensen at opera var forferdelig. Hun likte bedre skolekorpset, der hun spilte fløyte. Hun begynte ikke å synge før hun kom på musikklinja på Mosjøen videregående. Nå, drøye ti år seinere, er hun for sin klokkerene sopran tildelt den prestisjefylte Eberhard-Wächter-prisen. Med medaljen følger også en sjekk tilsvarende 20000 kroner. Langt større betydning har den oppmerksomheten prisen innebærer. Den tilsvarer års sceneopptreden.
  • I dag er fløyta dyttet langt inn under senga; Birgitte satser alt på sangens vinger. Ingrid Bjoner, som var hennes lærer på Musikkhøyskolen i Oslo, sier om sin elev (som hun fortsatt gir timer når hun er her i landet): Hun har alt som skal til for å lykkes med det helt store: Hun har fornuft, hjerte og stemme. Helt fra hun begynte på høyskolen hos meg, har hun gjort framskritt. Det gjør hun fortsatt. Jeg er også spesielt glad for at hun har den legendariske mezzosopranen Brigitte Fassbänder i Innsbruck som sin sjef. Hun er min venn gjennom mange år, og vi er skjønt enige om at Birgitte ikke må gå for fort fram, men hele tida ha de rollene som passer i hennes utvikling. Noe annet er farlig.
  • Selv sier Birgitte på telefon fra Trondheim, hvor hun besøker familien i et par dager, at hun ikke drømmer om spesielle roller eller om å stå på spesielle scener. - Jeg har bare lyst til å bli forferdelig god til å søng.

Musikkritikerne mener hun allerede er det, og ga henne strålende omtaler etter debutkonserten i Den Gamle Logen i Oslo i november i fjor. Der var også operasjef Bjørn Simensen: - Birgitte har stemmen, utstrålingen og den sceniske personligheten. Hun er enda bedre som operasanger enn som konsertsanger, sa han og tilbød henne en jobb.

  • Allerede onsdag og fredag i neste uke kan det hjemlige operapublikum møte henne som Nattens dronning i «Tryllefløyten», forestillingen hun debuterte på Operaen med et år før den offisielle debutkonserten. Det var også denne rollen i Meiningen i Tyskland i fjor vår som brakte henne i kontakt med Fassbänder og Innsbruck. 17. august er hun tilbake i Oslo i «Carmina Burana», og på nyåret skal hun synge Nanetta i Stein Winges nyproduksjon av Verdis «Falstaff».
  • Inntil videre er hennes faste base Innsbruck. - Tyrol er med sine høye fjell og ville natur på mange måter lik Nord-Norge. Men helt det samme er det likevel ikke, sier Birgitte, som stikker nordover så ofte hun har anledning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling