Nattens helt i Kattegat

Kaptein Odd Halvorsen sto i natt på broa, og ledet selv redningsaksjonen ombord på «Prinsesse Ragnhild». I morges snakket Halvorsen med Dagbladet: - Jeg kan ikke kommentere det som har skjedd, var det eneste han ville si, før han igjen tok kommandoen på broa på det brannherjede skipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vårt bestemte inntrykk er at kapteinen og hans mannskap ombord på «Prinsesse Ragnhild» gjorde alt riktig. De signalene vi har mottatt fra redningsledelsene i Göteborg er entydig positiv. Kaptein Odd Halvorsen og hans mannskap får ros for hvordan de taklet brannen som i natt herjet Kiel-båten «Prinsesse Ragnhild», sier pressetalsmann Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen på Sola.

Preget av marerittet

Dagbladet oppnådde telefonkontakt med kaptein Odd Halvorsen ombord på «Prinsesse Ragnhild» klokka 6.30 i morges, vel fire timer etter at den dramatiske brannen brøt ut.

- Jeg har ingen kommentar nå. Jeg må henvise til Color Lines informasjonstjeneste i Oslo - og nå må jeg avbryte samtalen, sa Halvorsen med en stemme som bar merkbart preg av marerittet ombord.

Han brøt forbindelsen umiddelbart etter.

På dette tidspunkt hadde kapteinen evakuert samtlige passasjerer.

Kaptein Halvorsen og bare tre av hans mannskap var da fortsatt ombord i ferga.

«Prinsesse Ragnhild» var på vei fra Kiel til Oslo. Etter planen skulle skipet lagt til ved Hjortneskaia i Oslo klokka 9.30 i morges.

Sandefjordmannen som er i slutten av femtiåra har lang fartstid. I mange år har han seilt for Jahre Line og nå for Color Line.

- Hodet kladt

Anders Bang-Andersen legger ikke skjul at redningsmannskapene er imponert over besetningen ombord på Kiel-båten.

- Kaptein Halvorsen og hans mannskap har hatt beina trygt planta på dørken, og samtidig holdt hodet kaldt og framfor alt klart.

- Faktum er at Color Line har tatt branntrening seriøst. De har trent sammen med oss i redningstjenesten, og var dermed forberedt på at en brann kunne skje. Vi som jobber med redning får en ekstra god følelse når en brann oppstår på et skip hos et seriøst rederi. Da vet vi at de rette ting blir gjort, sier Anders Bang-Andersen.

NATTENS HELT:</B> Kaptein Odd Halvorsen holdt hodet kaldt i natt, og sørget for å at alle passasjerene ble evakuert.