- Natteravnene knebles i Oslo

Må underskrive en avtale om at de ikke skal snakke negativt om organisasjonen.

FÅR IKKE KLAGE: Natteravnene i Oslo må underskrive taushetserklæring. På bildet går Johan H. Andresen jr. (i midten), frivillig som natteravn sammen med (f.v) gruppeleder Ole Martin Hernes, Merete Johnsen og Kari-Anne Knutsen.
Foto: Tore Meek / SCANPIX
FÅR IKKE KLAGE: Natteravnene i Oslo må underskrive taushetserklæring. På bildet går Johan H. Andresen jr. (i midten), frivillig som natteravn sammen med (f.v) gruppeleder Ole Martin Hernes, Merete Johnsen og Kari-Anne Knutsen. Foto: Tore Meek / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natteravnene i Oslo må underskrive en avtale om at de ikke skal snakke negativt om organisasjonen.


Ryktespredning har vært et problem i den frivillige organisasjonen. I et foreløpig utkast til lojalitetserklæring forbys baksnakking, ryktespredning og negativ omtale av organisasjonen og dens medlemmer.

Medlemmer får heller ikke lov til å søke lederverv i organisasjonen. Årsaken er at maktkamp og frykt for å miste posisjoner var noe av bakgrunnen for den interne kranglingen, ifølge daglig leder Lars Norbom.

- Vi har jo sett det nå over to årsmøter. Det legges vekt på å oppnå posisjoner i organisasjonen. Det føler vi går ut over den jobben de skal gjøre på gateplan, sier Norbom til NRK.

Hvis en Natteravn bryter noen av de ti reglene i erklæringen, kan de bli utestengt fra organisasjonen. Tidligere styreformann Kristian Dyresen reagerer sterkt på dette.

- Dette er nok en måte å begrense eventuell opposisjon i fremtiden på. Samtidig som det nå er lettere for administrasjonen å luke ut problemer og problemelementer fordi man faktisk har noe å vise til, sier han.

Norbom avviser at hensikten er å kontrollere medlemmene.

Fra høsten skal alle nye medlemmer intervjues og godkjennes av administrasjonen.

(NTB)