- Nattevaktene bør politianmeldes

Komitéleder Peter N. Myhre (Frp) ber bydelen ta nattevaktene ut av tjeneste og anmelde dem.

KREVER REDEGJØRELSE: Helsebyråd i Oslo, Sylvi Listhaug (Frp) mener saken er spesiell. - Slik skal vi ikke ha det. De som mottar hjelp må få bestemme hvordan de vil ha ting i den grad det er mulig, sier Listhaug. Foto: Sveinung Uddu Ystad
KREVER REDEGJØRELSE: Helsebyråd i Oslo, Sylvi Listhaug (Frp) mener saken er spesiell. - Slik skal vi ikke ha det. De som mottar hjelp må få bestemme hvordan de vil ha ting i den grad det er mulig, sier Listhaug. Foto: Sveinung Uddu YstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helse- og sosialkomiteens leder i Oslo bystyre reagerer sterkt på at kommunalt ansatte i omsorgstjenesten har straffet en pleietrengende ved å forlate henne.

- Slik skal det selvfølgelig ikke være. Uansett hva som er foranledningen kan ikke omsorgspersonell opptre slik overfor en person som er totalt avhengig av pleie. Det er ikke et politisk spørsmål, men en ren disiplinærsak, sier Myhre.

Helsepolitikeren er ikke i tvil om hva den ansvarlige bydelen bør gjøre.

- Hadde jeg vært den ansvarlige leder i bydelen ville jeg politianmeldt dette. Det er helt soleklart grunnlag for å gå til politiet med en slik sak. I tillegg bør de involverte øyeblikkelig tas ut av tjeneste, sier Myhre.

Komiténestleder Nina Bachke (Ap) ber bydelen se på saken umiddelbart.

- Hjemmetjenesten må aldri overlate personer i en situasjon som ikke er forsvarlig. Det må være lov å ha meninger om egen situasjon uten at man skal bli straffet for det, sier Bachke.

Byråd Sylvi Listhaug (Frp) lover å undersøke saken.

- Slik skal vi ikke ha det. De som mottar hjelp må få bestemme hvordan de vil ha ting i den grad det er mulig. Dette høres ytterst spesielt ut, og jeg vil be bydelen om en redegjørelse, sier Listhaug.