Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattklubb-brannen har tatt 235 menneskeliv. Nå har en av eierne forsøkt å begå selvmord

- Han er følelsesmessig ødelagt.

DØDSFELLE: Redningsarbeidet ved nattklubben Kiss i Santa Maria ble forhindret av lik som sperret inngangen for brannvesenet. Foto: GERMANO RORATTO / RBS / NTB SCANPIX
DØDSFELLE: Redningsarbeidet ved nattklubben Kiss i Santa Maria ble forhindret av lik som sperret inngangen for brannvesenet. Foto: GERMANO RORATTO / RBS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 235 personer er nå bekreftet drept og 75 personer er kritisk skadd etter brannen på nattklubben Kiss i Santa Maria i Brasil søndag.

Fire personer er pågrepet etter brannen:

Marcelo de Jesus dos Santos, som er vokalist i bandet Gurizada Fandagueira som spilte, og tente på pyroeffektene som startet brannen, arrangementansvarlig Luciano Bonilha, samt to av klubbens eiere - Mauro Hoffman (bildet) og Elissandro Spohr.

I etterkant av brannen har Spohr forsøkt å ta sitt eget liv. Det skal ha skjedd på et sykehus, hvor han fikk behandling for røykskader, skriver CNN.

Ble stoppet Selvmordsforsøket skal ha blitt oppdaget av politiet og stoppet, skriver nyhetskanalen.

PÅGRPET.  Mauro Hoffmann - en av eierne på nattklubben som er pågrepet.  Den andre eieren, Elissandro Spohr skal ifølge CNN forsøkt å ta sitt eget liv etter pågripelsen. Foto: Scanpx
PÅGRPET. Mauro Hoffmann - en av eierne på nattklubben som er pågrepet. Den andre eieren, Elissandro Spohr skal ifølge CNN forsøkt å ta sitt eget liv etter pågripelsen. Foto: Scanpx Vis mer

- Han er følelsesmessig ødelagt, sier politisjefen i Santa Maria, Lylian Carus.

Reaksjonene etter den tragiske brannen har vært enorme i Brasil. Som Dagbladet tidligere har skrevet, fulgte ikke nattklubben branninstruksene.

Klubben hadde bare én nødutgang, og antallet gjester var nærmere 2000 - det dobbelte av klubbens lovlige kapasitet. Det har også vært uklart hvorvidt klubbens bevilgning var gyldig.

Demonstranter har de siste dagene samlet seg i Santa Marias gater. De krever rettferdighet for ofrene.

- Tråkket på hverandre Brannen startet da rockebandet Gurizada Fandagueira, som opptrådte på utestedet tente på pyroeffekter inne i lokalet. Noe av dette traff taket, og i løpet av få sekunder sto hele bygget i full fyr.

KREVER RETTFERDIGHET: Demonstranter har de siste dagene samlet seg i Santa Marias gater. De krever rettferdighet for ofrene. Foto: Scanpix
KREVER RETTFERDIGHET: Demonstranter har de siste dagene samlet seg i Santa Marias gater. De krever rettferdighet for ofrene. Foto: Scanpix Vis mer

- Bandet begynte å tenne på fyrverkeriet og plutselig stoppet de showet og rettet dem mot taket. Da tok taket fyr. Det brant veldig svakt til å begynne med, men bare i løpet av sekunder spredte det seg, sier overlevende Michele Pereira.

Som alle de andre inne på utestedet forsøkte hun å ta seg mot utgangen. Flere forsøkte å hjelpe andre ungdommer, flere av dem allerede skadd.

- Folk fikk panikk og endte opp med å tråkke på hverandre, sier sjef for brannmannskapene  Guido de Melo til lokale medier, skriver Guardian.

- Grusomt der inne Brannvesenet har fortalt at de hadde problemer med å komme inn i nattklubben på grunn av lik som blokkerte inngangen.

I  RUINER: Brannruinene av utestedet Kiss i Brasil. Foto: Scanpix
I RUINER: Brannruinene av utestedet Kiss i Brasil. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var grusomt inne - som en film om holocaust, der kropper ligger stablet oppå hverandre, sier politimannen Sandro Meinerz ifølge AP.

Meinerz beskriver synet som møtte ham etter nattklubbrannen:

- Vi måtte bruke gaffeltrucker for å flytte likene - det tok rundt seks timer, sier politimannen.

- Ikke onde hensikter De fleste bandmedlemmene overlevde fordi de var de første til å oppdage brannen, men en trekkspiller omkom fordi han løp inn igjen for å redde instrumentet.

- Det var kaotisk, og det ser ikke ut som det var gjort med onde hensikter - flere vakter døde også, sier politimann Marcelo Arigony ifølge AP.

 VANSKELIG ARBEID: Brannvesenet har fortalt at de hadde problemer med å komme inn i nattklubben på grunn av lik som blokkerte inngangen. Foto: Scanpix
VANSKELIG ARBEID: Brannvesenet har fortalt at de hadde problemer med å komme inn i nattklubben på grunn av lik som blokkerte inngangen. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!