Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattklubb-eieren og to musikere arrestert

233 mennesker døde i katastrofebrannen i Brasil.

DØDSFELLE: Redningsarbeidet ved nattklubben Kiss i Santa Maria ble forhindret av lik som sperret inngangen for brannvesenet. Foto: GERMANO RORATTO / RBS / NTB SCANPIX
DØDSFELLE: Redningsarbeidet ved nattklubben Kiss i Santa Maria ble forhindret av lik som sperret inngangen for brannvesenet. Foto: GERMANO RORATTO / RBS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eieren av Kiss, den brasilianske nattklubben der 233 mennesker natt til i går døde da lokalet tok fyr, er arrestert. Det samme gjelder to medlemmer av bandet Gurizada Fandagueira, mens en medeier av klubben er ettersøkt, melder BBC News.

Mange har hevdet at klubben drev ulovlig; den hadde bare én nødutgang, og det har vært uklart hvorvidt bevillingen var gyldig. Det antas at den eksplosive brannen skyldtes fyrverkeri band brukte på scenen.

- Som en film om holocaust - Det var grusomt inne - som en film om holocaust, der kropper ligger stablet oppå hverandre, sier politimannen Sandro Meinerz ifølge AP.

Meinerz beskriver synet som møtte ham etter nattklubbrannen, som hittil altså har krevd 233 menneskeliv, for en stor del studenter.

SORG: Cladimir sørger over datteren Mariana, et av ofrene etter nattklubbrannen i Santa Maria. Foto: EDISON VARA / REUTERS / NTB SCANPIX
SORG: Cladimir sørger over datteren Mariana, et av ofrene etter nattklubbrannen i Santa Maria. Foto: EDISON VARA / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi måtte bruke gaffeltrucker for å flytte likene - det tok rundt seks timer, sier politimannen.

- Lik blokkerte inngangen Brannvesenet har fortalt at de hadde problemer med å komme inn i nattklubben på grunn av lik som blokkerte inngangen.

De fleste bandmedlemmene overlevde fordi de var de første til å oppdage brannen, men en trekkspiller omkom fordi han løp inn igjen for å redde instrumentet.

Nattklubben hadde én utgang, og strømmen av flyktende mennesker ble hindret av dørvaktene, som trodde gjestene prøvde å stikke av fra regningen; på Kiss er det vanlig at man betaler idet man forlater lokalet.

PROVISORISK LIKHUS: En gymsal brukes for å oppbevare kister med ofre fra brannen. Foto: FELIPE DANA / AP / NTB SCANPIX
PROVISORISK LIKHUS: En gymsal brukes for å oppbevare kister med ofre fra brannen. Foto: FELIPE DANA / AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Det var kaotisk, og det ser ikke ut som det var gjort med onde hensikter - flere vakter døde også, sier politimann Marcelo Arigony ifølge AP.

Gymsal Nå er en gymsal på universitetet i Santa Maria omgjort til et likhus, der kistene ligger på rekke og rad. De tidlige undersøkelsene viser at mange døde av røykskader i stedet for å brenne i hjel, og flere er funnet inne på stedets toaletter, der den dårlige sikten fikk det til å se ut som det var utgangsdører.

Det har vært hevdet at klubbens bevilling gikk ut i august. Politiet sier den var i ferd med å bli fornyet, men at det er uklart hvorvidt klubben hadde gyldig tillatelse til å holde åpent ulykkesnatta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!