Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattklubb-eierne pågrepet etter branninfernoet

Nattklubben skal ha brutt brannreglene da minst 102 døde på jubileumsfest.

- 102 DØDE: Katastrofen på nattklubben i Perm i det østlige Russland, har så langt kostet 102 menneskeliv. Foto: AP/RTR Russian Channel/SCANPIX
- 102 DØDE: Katastrofen på nattklubben i Perm i det østlige Russland, har så langt kostet 102 menneskeliv. Foto: AP/RTR Russian Channel/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Eieren og daglig leder på nattklubben Den halte hest i Perm i Russland er arrestert etter brannkatastrofen i natt.

102 mennesker er bekreftet døde. 134 personer skadd, mange av dem alvorlig.

Vladimir Markin i den russiske etterforskningskomiteen sier at den mannlige eieren og den kvinnelige daglige lederen, er arrestert og siktet for tap av menneskeliv etter å ha brutt brannforskriftene, melder russiske RIA Novosti. Ifølge avisa er det en strafferamme på sju år i fengsel.

- De blir avhørt av politiet. Samtidig har vi fire andre mistenkte i saken. Vi jobber nå med å få dem arrestert, sier Markin.

Jubileumsfest
Ifølge den regionale sikkerhetsministeren, Igor Orlov, skal klubbens plastikk-tak har tatt fyr under iverksetteelsen av et fyrverkeri til innebruk.

Man skulle feste med fyrverkeri fordi klubben feiret sitt sjuende jubileum.

I stedet utviklet festen seg til en brannkatastrofe der mange døde av kullosforgiftning eller ble trampet i hjel i panikken som utspant seg i lokalene.

STARTET I TAKET: Det var under et fyrverkeri-show på nattklubben at det gikk galt. Ledelsen er nå arrestert. Foto: REUTERS/Reuters TV/SCANPIX
STARTET I TAKET: Det var under et fyrverkeri-show på nattklubben at det gikk galt. Ledelsen er nå arrestert. Foto: REUTERS/Reuters TV/SCANPIX Vis mer

Videobilder fra innsiden av klubben viser at taket brenner og at de feststemte gjestene snart innser at noe forferdelig er i ferd med å skje. Bilder fra utsiden av klubben visere senere at likene ligger i rekke utenfor.

Ifølge TV-kanalen Vesti skal det ha vært en mann som ved et uhell traff taket med fyrverkeriet han sjonglerte, melder nyhetsbyrået AP.

Identifiseringen av de omkomne skal etter planen startes i dag.

- Ikke terror
Med terrorbomben mot toget mellom Moskva og St. Petersburg for en uke siden, der 27 mennesker mistet livet, som bakteppe, var russiske myndigheter i natt kjapt ute med å stanse spekulasjoner om en ny terroraksjon.

- Vi snakker ikke om noe terrorangreop, sier guvernøren i Perm-regionen, Oleg Tsjirkunov til tv-stasjonen Vest-24.

Den verste brannulykken på en nattklubb de siste årene var i Rhode Island i USA, der 96 mennesker omkom i 2003.

I 1942 mistet 492 mennesker livet i en nattklubb-brann i Boston.

FRAKTES TIL MOSKVA: Mange av de skadde er sendt til hovedstaden Moskva der sykehus-tilbudet er bedre enn i Perm. 134 er skadde. For rundt 80 av dem skal det være alvorlig. Foto: REUTERS/Reuters TV/SCANPIX
FRAKTES TIL MOSKVA: Mange av de skadde er sendt til hovedstaden Moskva der sykehus-tilbudet er bedre enn i Perm. 134 er skadde. For rundt 80 av dem skal det være alvorlig. Foto: REUTERS/Reuters TV/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media