Nattklubb hos statsadvokaten

TROMSØ (Dagbladet): Da ishavsbyens barer stengte, fortsatte festen på en illegal nattklubb - i kjelleren hos statsadvokaten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det så ut som en svinesti utafor inngangsdøra da vi kom på jobb etter helga. Det var helt tydelig at det hadde foregått festligheter her, sier statsadvokat Monica Nylund Hanssen til Dagbladet.

Statsadvokatembedet i Troms og Finnmark har kontorer i Fiskergata i Tromsø sentrum. I underetasjen skal det i lengre tid ha foregått ulovlig nattklubbvirksomhet.

Politi-razzia

Sist helg slo politiet til mot klubben. Da skal rundt 200 personer ha vært tilstede på nachspielet.

Påtalemyndighetens representanter har hittil vært totalt uvitende om det lovstridige spetakkelet i kjelleren.

- Det er sterkt beklagelig dersom det har foregått ulovligheter her. Vi har ikke merket noe til det før nå, men så er vi da heller ikke på jobb i helgene, sier Nylund Hanssen.

Kantine

Lokalene brukes til daglig som kantine for personell og studenter ved Norsk Dataskole. Skolen trodde den leide ut til privatpersoner med skjenkebevillingen i orden, og føler seg ført bak lyset.

- Jeg er rimelig forbannet. Vi var ikke klar over at det var fri flyt av ulovlig øl og sprit; nå føler vi oss misbrukt, sier daglig leder Tom Ivar Mathisen.
Etterforskerne i Tromsø har tatt bilder av lokalene og samtidig fjernet en rekke sekker med tomgods.

Et nytt tinghus er nå under bygging i Tromsø. Om to år skal blant andre statsadvokaten flytte inn.

- Her blir det garantert ingen illegal nattklubb i kjelleren, sier statsadvokat Nylund Hanssen.