- Nattklubbangriperen i Istanbul er identifisert

Det opplyste Tyrkias utenriksminister på tyrkisk TV i morges.

NYTTÅRSTRAGEDIE: Nye overvåkingsbilder viser trolig gjerningsmannen bak terroren i Tyrkia i det øyeblikket han avfyrer de første skuddene utenfor nattklubben Reina i Istanbul nyttårsnatta. Video: AP DV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjernigsmannen bak det dødelige angrepet mot nattklubben Reina I Istanbul natt til 1. januar, er identifisert.

Det sa Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu til tyrkisk TV onsdag morgen.

SKUDD: En nylig frigitt overvåkningsvideo fra angrepet på en nattklubb i Istanbul, viser at en person kommer løpende inn på nattklubben. Bildene viser også at skudd treffer fortauet, og en bil. Natt til 1. januar ble 39 mennesker drept på nattklubben, og 65 skadet. Den mistenkte gjerningsmannen er på frifot. Video: C... Vis mer

Çavusoglu gikk imidlertid ikke ut med detaljer om mannen tyrkiske myndigheter mener står bak angrepet som drepte 39 personer som feiret nyttår, ifølge den engelskspråklige tyrkiske avisa Daily Sabah.

Mandag uttalte tyrkiske myndigheter at de var i ferd med å nærme seg identifisering av ham, og viste til at det var sikret fingeravtrykk.

IS har tatt på seg skylda for angrepet som også skadet 65 mennesker.

Avfyrte mellom 120 og 180 skudd

Det var rundt klokka 01.15 natt til 1. januar at en væpnet angriper tok seg inn i nattklubben Reina, som ligger i den europeiske delen i Istanbul ved Bosporosstredet.

Angriperen skal ha fyrt av mellom 120 og 180 skudd inne på nattklubben, ifølge NTB.

Flesteparten av ofrene var utlendinger. Blant utlendingene er statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

- Det har vært en massakre. Det er umenneskelig, sa Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu på en pressekonferanse 01. januar.

Vitner som var på nattklubben Reina forteller at de måtte hoppe i vannet for å komme seg unna angrepet. Det skriver blant annet BBC og den tyrkiske TV-kanalen NTV.

27 pågrepet så langt

Tyrkisk politi har jobbet intenst med å pågripe gjerningsmannen, foreløpig uten resultat. De har imidlertid kastet ut et vidt nett, og har i løpet av etterforskningen pågrepet 27 personer mistenkt for å ha bånd til IS-angriperen, ifølge Daily Sabah.

Tirsdag ble en 28 år gammel mann identifisert i tyrkiske medier som nattklubbangriperen.

Han ble pågrepet da han returnerte til Kirgisistan fra Tyrkia. Etter avhør ble det slått fast at han ikke hadde noe med nattklubbangrepet å gjøre, og han ble løslatt. Kirgisiske myndigheter bekrefter også at 28-åringen ikke hadde noe med angrepet å gjøre, ifølge BBC.

Onsdag morgen ble fem personer som tyrkisk politi mistenker er tilknyttet IS, pågrepet i den tyrkiske havnebyen Izmir. De kan knyttes til nattklubbangrepet, melder Anadolu.