235 DØDE:  Slik så det ut i nattklubben Kiss etter katastrofebrannen sist helg. FOTO: EPA/Politiet i Brasil/NTB Scanpix.
235 DØDE: Slik så det ut i nattklubben Kiss etter katastrofebrannen sist helg. FOTO: EPA/Politiet i Brasil/NTB Scanpix.Vis mer

Nattklubbeier ble stoppet selvmordsforsøk

Fortsatt kritisk for 75 skadde i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av eierne av den brasilianske nattklubben der 235 menensker omkom i en brann i helgen, forsøkte onsdag å begå selvmord, opplyser politiet.

Elissandro Sphor er selv innlagt på sykehus med røykforgiftning etter brannen i nattklubben Kiss i Santa Maria.

Politiet pågrep Sphor og tre andre etter brannen, etter at den foreløpige etterforskningen hadde fastslått en rekke regelbrudd og store mangler ved brannsikkerheten i nattklubben.

Fakkel Øyenvitner har fortalt at brannen ble utløst av gnister fra en fakkel som ble holdt av vokalisten i bandet som spilte. Vokalisten og en av musikerne i bandet er blant de pågrepne.

Onsdag forsøkte Elissandro Sphor å ta sitt eget liv på sykehuset, men selvmordsforsøket ble avverget av en politimann som holdt vakt, opplyser en talsmann for politiet.

235 mennesker mistet livet i brannen ved nattklubben Kiss, de fleste av dem unge studenter. Ytterligere 123 er innlagt på sykehus med brann- og røykskader, og for 75 av dem er tilstanden kritisk.

(NTB-AFP).