- Nattklubben drev ulovlig - mistet lisensen i august

To av klubbens eiere sitter søndag i politiavhør etter dødsbrannen, ifølge São Paulos største avis.

I SORG: Flere har mistet sine kjære som følge av nattklubbrannen i Santa Maria, natt til søndag. Flere hundre omkomne studenter har i løpet av dagen blitt fraktet til et sportssenter i byen, hvor de har blitt identifisert av familie og venner. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Flere har mistet sine kjære som følge av nattklubbrannen i Santa Maria, natt til søndag. Flere hundre omkomne studenter har i løpet av dagen blitt fraktet til et sportssenter i byen, hvor de har blitt identifisert av familie og venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Santa Maria-nattklubben Kiss' driftlisens hadde ifølge avisa A Folha de São Paulo utgått ut allerede i august i fjor.

Dødsbrannen blusset opp da et rockeband, som opptrådte på utestedet, fyrte opp fyrverkeri. Én av rakettene traff taket, og i løpet av få sekunder sto hele bygget i full fyr. 

232 personer, deriblant mange studenter, døde.  - Som en skrekkfilm Da brannen oppsto skal vaktene ha trodd det foregikk en slåsskamp inne på klubben - og stengte derfor flere av dørene.

Ifølge avisa hadde nattklubben bare én nødutgang.

Flere av de omkomne studentene døde derfor som følge av røykforgiftning, da de ble stengt inne i de brennende bygget.- Det var en skrekkfilm, sier en av klubbens vakter, Rodrigo Moura til TV-stasjonen Globo.

120 av de omkomne skal være menn, og 112 kvinner, ifølge G1. Et hundretalls personer skal være skadd, ifølge flere lokale medier. 

- Døde og ihjeltrampede I løpet av dagen har lastebiler fulle av lik blitt kjørt til sykehus og gymsaler i Santa Maria, hvor de identifiseres av pårørende. Flere kister er blitt båret ut av senteret, hvor hundrevis av mennesker har samlet seg i sorgen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer