Angrepet i Istanbul:

Nattklubbgjester ønsker det nye året velkommen før massakren er et faktum. Nå drives det klappjakt på denne mannen

En drøy time etter de jubler over et nytt år, blir 39 mennesker drept. 

FEIRER: Denne videoen er tatt en drøy time før en gjerningsperson går inn i lokalet og dreper 39 mennesker. Det er uklart om noen av dem man ser i videoen er blant de skadde eller drepte. Foto: Natasha VolnovaVis merVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk står med stjerneskudd i hånda og partyhatt på hodet. De teller ned. Klokka er 00.00 - et nytt år.

JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet er på jakt etter gjerningspersonen som står bak massakren på utestedet Reina i Istanbul nyttårsaften. Overvåkningskamera inne på klubben kan ha fanget den angivelige gjerningsmannen, som myndighetene tror skiftet klær før han forlot åstedet. Foto: NTB Scanpix 
JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet er på jakt etter gjerningspersonen som står bak massakren på utestedet Reina i Istanbul nyttårsaften. Overvåkningskamera inne på klubben kan ha fanget den angivelige gjerningsmannen, som myndighetene tror skiftet klær før han forlot åstedet. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

I en video ukrainske Natasha Volnova delte på Instagram i natt, kan man se hvordan gjestene på den populære nattklubben Reina jubler og ønsker det nye året velkommen.

Om lag én og 15 minutter etterpå tar gjerningsmannen seg inn på nattklubben og skyter og dreper 39 mennesker, og skader 69.

Volnova overlevde og skal ha kommet fra hendelsen uten fysiske skader. Det er uklart om noen av dem man ser i videoen er blant de skadde eller drepte. Det er også uklart i hvilken del av lokalet gjerningspersonen slo til i forhold til nattklubbdelen man ser i klippet.

ANGREP I TYRKIA: En video fra utenfor nattklubben i Istanbul hvor flere har mistet livet i et angrep, viser én av flere mulige gjerningsmenn gå inn. Man kan se skudd i lufta. Video: CNN Vis mer

På frifot

Nå jakter storstilte politistyrker gjerningsmannen som fortsatt er på frifot. Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet i den tyrkiske storbyen.

Ifølge tyrkiske medier skal et overvåkningskamera inne på Reina ha fanget opp det som kan angivelig skal være gjerningsmannen.

På overvåkningsbildet ser man en mørk mann. Det ser ut til at han har dekket ansiktet, og han har ei lue med dusk på hodet.

Ifølge lokale medier ankom gjerningsmannen stedet i en taxi, og før han kom inn på utestedet skjøt den antatte gjerningsmannen rundt seg. Ifølge flere medier var han inne på nattklubben i omlag sju minutter før han rømte fra stedet.

Blant annet skal han ha drept en politimann og sikkerhetsvakta Fatih Çakmak.

Skiftet antrekk

Den tyrkiske innenriksministeren opplyste tidligere i dag om at den antatte gjerningspersonen hadde på seg bukse og frakk. Det har også vært hevdet at han hadde på seg nissekostyme, men i ettermiddag fortalte statsminister Binali Yıldırım at det ikke er sant, skriver The Guardian.

I en pressekonferanse sa innenriksministeren også at de tror at gjerningsmannen kan ha skiftet antrekk før han forlot nattklubben.

- Han hadde på seg frakk og bukser. Han skal ha prøvd å komme seg ut med et annet antrekk. Politiet jobber nå med å få finne ut hvem gjerningspersonen er, sa innenriksminister Suleyman Soylu.

Rifle

Ifølge vitner skal gjerningsmannen ha hatt med seg automatriflen AK-47.

Dette er foreløpig ikke bekreftet. Ifølge vitner skal gjerningsmannen også ha hatt med seg eksplosiver inne på nattklubben, men dette er heller ikke bekreftet.

Det skal ha vært hundrevis av gjester på den eksklusive nattklubben som ligger rett ved Bosporos-stredet. For å overleve massakren var det mange gjester på nattklubben som hoppet i vannet for å komme i sikkerhet. De ble senere reddet av politiet.