BÆRER OFFER: Buddhistiske munker bærer en demonstrant som er blitt skutt og drept av hæren i Bangkok i går. Ifølge politiet er det funnet ni drepte i et tempel som ligger inne på området rødskjortene har okkupert i byens finansdistrikt. Foto: REUTERS/SCANPIX
BÆRER OFFER: Buddhistiske munker bærer en demonstrant som er blitt skutt og drept av hæren i Bangkok i går. Ifølge politiet er det funnet ni drepte i et tempel som ligger inne på området rødskjortene har okkupert i byens finansdistrikt. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

Nattlig portforbud skal stanse blodbadet

Rundt 40 drept i blodige gateslag. Portforbud i tre netter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Thailandske myndigheter har bestemt at det skal være utvidet portforbud i Bangkok i ytterligere tre netter, skriver BBC

Også 23 provinser vil omfattes av portforbudet.

Etter ei første natt med portforbud, er det fremdeles tilløp til uro i Bangkok. 27 bygninger ble satt i brann i går, etter at lederne for de protesterende rødskjortene overga seg. I dag er det hørt skudd ved et tempel hvor mange opprørere har søkt tilflukt.

Ifølge BBC har rundt 40 mennesker mistet livet siden regjeringsstyrkene satte inn støtet mot opprørerne i forrige uke.

Skjøt i luftaSoldater skjøt i lufta da de rykket fram mot et tempel i rødskjortenes område i Bangkok i dag, skriver NTB.

Flere bygninger står fortsatt i brann i Bangkok. Hæren har rykket fram mot et buddhistisk tempel hvor opptil 2.000 tilhengere av rødskjortene har søkt tilflukt, og demonstrantene løp unna i panikk da soldatene skjøt i lufta.

Tempelet befinner seg i området som har vært kontrollert av rødskjortene, og det befinner seg mange barn der sammen med demonstrantene.

Flere døde

Ifølge politiet er det blitt observert ni døde personer i tempelet, og det antas at de ble drept i sammenstøt i går. Sammenstøtene skal ha funnet sted etter at hæren gikk til aksjon mot området som har vært okkupert av rødskjortene i sentrum av Bangkok, skriver NTB.

Til nå har det vært kjent at seks personer ble drept i onsdagens opptøyer og gatekamper i den thailandske hovedstaden. Myndighetene har imidlertid opplyst at de ikke har tatt imot noen døde fra tempelet så langt, noe som tyder på at det virkelige dødstallet er høyere.

Brennende bygninger
BLODBAD: Politiet hevder ni opprørere ble drept i går. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
BLODBAD: Politiet hevder ni opprørere ble drept i går. Foto: REUTERS/Damir Sagolj Vis mer

En rekke bygninger i Bangkok er stukket i brann av rødskjorter som nekter å overgi seg til myndighetene, blant annet landets største kjøpesenter Central World. Torsdag advarte politiet om at bygningen står i fare for å rase sammen.

Brannen i kjøpesenteret skal være under kontroll, men en av veggene kan komme til å kollapse.

Også i den nordøstlige delen av Thailand, hvor de regjeringskritiske rødskjortene står sterkt, har demonstranter latt sitt raseri gå ut over offentlige bygninger. Fire bygninger med kontorer som brukes av de regionale myndighetene, ble satt i brann i går ettermiddag, opplyser det thailandske innenriksdepartementet.