- BEGYNTE Å ROMLE:  Susanne Kristoffersen satt like bak vognene som sporet av ved 04-tiden på vei inn til Kristiansand stasjon i natt. MMS-FOTO: PRIVAT.
- BEGYNTE Å ROMLE: Susanne Kristoffersen satt like bak vognene som sporet av ved 04-tiden på vei inn til Kristiansand stasjon i natt. MMS-FOTO: PRIVAT.Vis mer

Nattog med 170 passasjerer sporet av i Kristiansand

Fra Oslo - ingen skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Sørgående nattog fra Oslo til Stavanger med 170 passasjerer ombord sporet av ved 04-tiden i natt på vei inn til Kristiansand stasjon.

- Ingen personer skal ha blitt skadd, men det er endel materielle skader. Avsporingen vil få konsekvenser for togtrafikken begge veier uten at vi har detaljene klare om det foreløpig, opplyser informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Dagbladet ved 05-tiden.

Toget hadde lav fart på vei inn på stasjonen da ulykken skjedde.

Det var lokmotivet og to vogner rett bak som sporet av. Det var ingen passasjerer i disse to vognene.

- I likhet med avsporingen ved Oslo sentralstasjon i påsken, har vi fått dette rapportert som en udramatisk hendelse. Vi vet ennå ikke hva som er årsaken, sier informasjonssjef Colstrup.

Havarikommisjonen for transport blir varslet om avsporingen, og NSBs og Jernbaneverkets egne eksperter skal raskt i gang med å undersøke hva som har skjedd.

Verken lokmotivet eller de to vognene har veltet, men de står fortsatt på havaristedet og sperrer for trafikken halvannen time etter.  Passasjerene venter på å bli fraktet videre i buss mot Stavanger.

Tre tog er innstilt og passasjerer til Kristiansand blir fraktet med buss.

De innstilte togene skulle hatt avgang fra Kristiansand mandag morgen. Senere tog mellom Stavanger og Kristiansand snur ved Nodeland, mens tog fra Oslo stopper ved Nodeland og Vennesla. Det vil bli satt opp busser mellom Kristiansand og disse stasjonene.

- Kristiansand stasjon ligger i enden av et blindspor, og det er mulig å kjøre togene utenom Kristiansand stasjon, forklarer pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB. Hun sier de togene som ikke er innstilt ser ut til å gå i rute. Aagesen oppfordrer passasjerer som ønsker informasjon om sin avgang, til å bruke NSBs nettsider.

Kastet ut av sengaTerje Gullhaugen fra Egersund er en av de 170 passajerene som var med toget.

- Jeg lå våken i senga i en sovevogn da jeg plutselig ble kastet ned på golvet, forteller Gullhaugen til Dagbladet.
 Han gikk på toget i Oslo like før klokka 23 for å reise hjem til Egersund.

Susanne Kristoffersen (18) var også med fra Oslo. Hun har vært på russetreff på Tryvann i helgen, og sammen med en venninne skal hun hjem til Sandnes.

- Jeg satt i en vanlig sittevogn langt framme. Plutselig kom det en slags romlelyd og så var det stopp, sier hun til Dagbladet.

Klokka 05.30 kom det busser som frakter passasjerene videre mot Stavanger.

Susanne er litt stresset fordi hun ikke rekker tentamen i matematikk, som begynner klokka 08.20.

- Dette er den viktigste prøven i år, og nå ser det ut til at jeg kommer en times tid for seint. Nå må jeg ringe og vekke læreren min på videregående, og så får jeg håpe at jeg slipper inn når jeg kommer, sier russejenta.

 PÅ TVERS:  De avsporede vognene på Kristiansand stasjon sperrer Sørlandsbanen i begge retninger. MMS-FOTO: PRIVAT.
PÅ TVERS: De avsporede vognene på Kristiansand stasjon sperrer Sørlandsbanen i begge retninger. MMS-FOTO: PRIVAT. Vis mer