Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattog på Bergensbanen må snu

151 passasjerer om bord på et Signaturtog på vei fra Bergen til Oslo er innkvartert på hotell etter at toget kjørte inn i en snøfonn nær Finse stasjon lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Toget står fast, og vi fant det mest hensiktsmessig at passasjerene tok inn på hotell, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

Nattogene på Bergensbanen må snu ved Voss og Hønefoss på grunn av toget som står fast. Signaturtoget kjørte inn i snøfonna klokken 18.40.

- Vi tar ikke sjansen på å sende tog opp dit. Vi kommer til å tilby alternativ transport eller hotell for dem som blir berørt av snuingen, sier Colstrup.

Blant de 151 passasjerene som må tilbringe natten på Finse, er fire barn, hvorav et av dem er to dager gammelt.

Det er svært dårlig vær i området, med sterk vind og snø, og passasjerene fra toget måtte fraktes på snøscootere og med tråkkemaskin til hotellet på Finse.

Colstrup opplyser at et motgående tog som var på vei fra Oslo til Bergen da ulykken inntraff, snudde på Geilo stasjon. Samtidig ble passasjerer fraktet med taxi fra stasjonene som ligger mellom Geilo og Finse, slik at de kom med toget til Oslo. Passasjerer som skulle til Bergen ble fraktet videre fra Geilo med buss.

Snøryddemaskiner kom lørdag kveld til Finse, og Jernbaneverket har satt inn ekstra mannskap for å få toget løs fra snøen.

- Vi jobber på spreng for å få åpnet linjen igjen, sier Colstrup.

Det er ikke kjent om det er skader på togene eller hvor lenge linjen vil være stengt.

(NTB)

Hele Norges coronakart