Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nattverd-nekt for Charles og Camilla

Får å få slutt på alle spekulasjoner, sa prins Charles i forrige uke at han ikke vil gifte seg med Camilla. Nå protesterer prester og biskoper mot at han vil fortsette å leve i synd med sin elskerinne. En kirkeleder vil nekte å gi paret nattverd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kirkeledere står fram i Sunday Times og kritiserer prinsen. En av dronningens prester i Skottland, John Paterson, sier at prins Charles og Camilla Parker Bowles bør gifte seg fordi det er den eneste moralsk riktige ting å gjøre. Det kunne skje i Skottland, hvor statsprestene vier fraskilte, i motsetning til England.

Nektes nattverd?

Noel Jones, som er biskop for Sodor og Man, uttaler at personer i ledende stillinger, som prins Charles, per definisjon er «moralsk uklanderlige»; med andre ord at de ikke lever i synd.

  • Leder for kirkesamfunnet (Church Society), som er en evangelisk gruppering innenfor statskirken, går lengst. Han mener at prins Charles ikke bør få nattverd. Han viser til at det står skrevet klart i regelverket at en person som lever et liv i «alvorlig og åpenlys synd ikke skal gis adgang til nattverd».

Fortsatt elskerinne

Man må gå tilbake til George I det 18. århundre for å finne en konge som levde åpenlyst med sin elskerinne. Han hentet henne fra Hannover og ga henne tittel hertuginnen av Kendal. Hun levde sammen med ham som om hun var dronning.

Dette vil ikke gå i dag. Hvis prins Charles gifter seg med Camilla, må han trolig si fra seg tronen. Og hvis han fortsetter å leve med henne som elskerinne, kan hun ikke være ved hans side under statsbesøk i utlandet eller når han holder offisielle mottakelser på vegne av landet. Da må Camilla pent holde seg på kammerset.

Camilla har skylden

Lederen av statskirken, erkebiskopen av Canterbury, har hatt flere samtaler med Camilla Parker Bowles og prins Charles. Han ønsker å finne en løsning på forholdet, men har hittil ikke nådd fram.

En rekke meningsmålinger har vist at Camilla ikke er populær, briter flest gir henne skylden for at Charles' ekteskap med prinsesse Diana endte i skilsmisse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media