Natur og Ungdom blokkerer veien ved planlagt gruveanlegg

Natur og Ungdom sier de har sperret av veien inn til Engebøfjellet ved Førdefjorden, hvor gruveselskapet Nordic Mining skal gjøre prøveboringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge leder Ingrid Skjoldvær har Natur og Ungdom 15 personer på stedet. De har tatt med seg lenker og er forberedt på å lenke seg fast.

- I første omgang har vi satt opp noen trebukker i veien og en lavvo. Vi har folk som passer på døgnet rundt og kommer ikke til å slippe noen anleggsmaskiner forbi, sier Skjoldvær til NTB.

Organisasjonen er forberedt på en flere uker lang aksjon og sier de har nok av folk til å holde det gående lenge.

- Vi har hittil samlet over 2.000 personer på liste for sivilt ulydige aksjoner mot det omstridte gruveprosjektet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Nordic Mining har fått tillatelse til å grave fram mineralet rutil fra Engebøfjellet i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane. Avfallet skal dumpes i Førdefjorden, utenfor bygda Vevring.

Planene er klaget inn til EFTAs overvåkingsorgan ESA og til Kongen i statsråd. Klagen er enda ikke behandlet, men selskapet har fått tillatelse til å sette i gang med prøveboringer fra tirsdag, ifølge Natur og Ungdom.

Ifølge NRK skal to borerigger bore 37 hull i fjellet i løpet av de neste to månedene, til sammen 6.000 meter med borekjerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer