Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Natur og Ungdom raser mot snikerne

- Det er artig at de kaller det en politisk handling.

 "Planking":  Et fenomen fra Sverige. Tiago Matos (26), Matias Bals (26) og Vincent Møystad (23) er noen av plankerne i Oslo. Deres mål er at all kollektivtransport skal være gratis.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
"Planking": Et fenomen fra Sverige. Tiago Matos (26), Matias Bals (26) og Vincent Møystad (23) er noen av plankerne i Oslo. Deres mål er at all kollektivtransport skal være gratis. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag skrev Dagbladet om Planka i Oslo, som driver sniking satt i system som en politisk aksjon. Et fenomen som Universitas har skrevet om tidligere.

- Vi synes at det de driver med er rart, det har ikke noe med miljøvern å gjøre, sier Mari Winsents, nestleder i Natur og Ungdom.

Hun forteller at de som står bak Planka i Oslo tok kontakt med Natur og Ungdom da de skulle starte opp, men det var uaktuelt for dem med et samarbeid.

Undergraver tilliten
- De undergraver tilliten til kollektivsystemet. Systemet trenger penger for at det skal bli et bedre tilbud. De sniker til egen vinning i miljøets navn, det undergraver det vi gjør, sier Winsents.

Hun legger til at hun mener at hvis man har et genuint ønske om å forandre politikken, så må man gå gjennom politiske prosesser som allerede er i gang.

Bedre enn alternativet
Matias Bals fra Planka i Oslo ser ikke at de undergraver Natur og Ungdoms arbeid.

- Verdenssituasjonen er sånn at noe av det vi trenger mest er å finne måter å gjøre byer til økologisk bærekraftige enheter. Hvis alle bruker kollektivtrafikk, så vil det være så uendelig mye bedre enn alternativet, sier Matias Bals fra Planka Oslo.

- Det at de er uenig med vår aksjonsform får så være. Det burde de være vant til, sier Bals.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media