Naturen tar tilbake den forlatte kinesiske landsbyen ett hus av gangen

Fantastiske bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For nesten 50 år siden bodde det omlag 2000 mennesker i landsbyen Houtouwan på den lille øya Shengshan øst for Shanghai. Nå er det bare en liten håndfull igjen, og naturen er i ferd med å ta fullstendig over.

Det er bare en spøkelsesby igjen.

Turistmål Som man kan se av bildene til Reuters-fotografen Damir Sagolj forsvinner sakte men sikkert mur- og steinfasadene, bare for å bli erstattet av grønne klatre- og slyngplanter.

Selv om det er ikke er mange fastboende igjen, er det likevel mye liv i den lille byen. Den har nemlig blitt et populært reisemål for turister, og først og fremst fotografer.

Hver dag spaserer flere hundre turister på de smale stiene mellom de falleferdige husene som er i ferd med å fullstendig etter for vegetasjonen.

Flyttet fra problemene Den avsiddesliggende landsbyen, som ligger på en av de 400 Shengsi-øyene, ble i stor grad forlatt tidlig på 1990-tallet da mesteparten av innbyggerne flyttet.

Ifølge The Atlantic så de seg lei på problemer i hverdagen som hvordan de skulle få skolegang og den trøblete tilgangen på mat.

To av de som flyttet fra landsbyen på 1990-tallet var ekteparet Xu Yueding og Tang Yaxue. Nå returnerer de til sitt gamle hjem hver dag sammen med flere andre for å møte turister og selge dem flasker med vann.

Det er også foreløpig det eneste man kan kjøpe i landsbyen, skriver The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer