Nature's Own brøt loven

Justisdepartementet fastslo i dag at pyramidespillet Nature's Own er ulovlig. Men stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF), som sjøl er tilknyttet pyramiden, mener situasjonen er uproblematisk for henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har ikke tjent en øre, og har bare vært kunde av Nature's Own, sier Apelthun Sæle til Dagbladet :på nettet. I utgangspunktet ønsker hun ikke å kommentere Justisdepartementets konklusjon, men sin tilknytning til selskapet vil hun snakke om.

Ikke gjort feil

- Jeg har avklart min situasjon med Justisdepartementet. De mener jeg ikke har gjort noe feil, og for øvrig har jeg konstatert at kundene ikke er berørt av Justisdepartementets konklusjon, sier Anita Apelthun Sæle.

- Som stortingsrepresentant for KrF, ser du ingen betenkeligheter med å bli koblet opp mot dette firmaet?

- Det er helt uproblematisk. Det har også departementet konstatert.

Store penger

I Justisdepartementets konklusjonen står det at «For å bli aktiv distributør og oppnå rettigheter, må distributøren betale innmeldingsavgift, foreta faste minimumskjøp, samt verve nye deltakere».

- For å tjene penger må man selge varer til venner og venninner. Det har jeg ikke gjort, for jeg har ikke hatt tid, sier Apelthun Sæle.

Med andre ord hevder Anita Apethun Sæle at hun kun har foretatt små innkjøp til eget bruk fra Nature's Own, og dermed rammes hun ikke av Justisdepartementets dom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer