Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naturfotograf fanget uhyggelig syn på video: Alligator går løs på en av sine egne

- Spiser det de kommer over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Naturfotograf Alexander Figueroa gikk onsdag tur i naturreservatet  Circle B Bar i Florida da han plutselig fikk øye på en alligator i vannkanten.

Det i seg selv er ikke et sjeldent syn for mennesker som besøker reservatet, men alligatoren hadde gått løs på en av sine egne.

«Jeg gikk på en sti da jeg fikk øye på en 3-4 meter lang alligator med en mindre alligator i gapet. Hodet var bitt av, så den var allerede drept», skriver fotografen under videoen som han lastet opp på Youtube.

Figueroa fanget det hele på kamera og sikret seg både videoopptak og bilder av det uhyggelige møtet.

• Se video øverst i saken.

Professor Christopher Brochu studerer krokodillers atferd ved Universitetet i Iowa. Han sier til National Geographic at selv om han aldri har sett en slik kannibalistisk atferd, er det ikke uhørt at dette skjer blant alligatorer.

- Alligatorer er ikke vanskelige og spiser det de finner. Alt som får plass i halsen er mat for dem, det inkluderer andre alligatorer, døde eller levende, sier Brouch til National Geographic.

Figueroa var ikke den eneste fotografen som fikk med seg hendelsen. Flere andre fotografer har vært vitne til lignende hendeler de siste dagene i Florida.

Andrew Lilyquist var også nylig i reservatet og ble vitne til alligatorenes kannibalisme.

Han hadde hørt om alligatorer som går løs på hverandre, men forventet ikke å oppleve det selv, skriver Huffington Post.

Spesielt under parringssesongen, som løper fra mars til juni, er alligatorene ekstra aggressive. Det kan forklare hvorfor de går til angrep på hverandre.

En tidligere studie forteller at rundt sju prosent av babyalligatorer blir ofre for kannibalisme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!