Naturfotograf Roger snublet over sjelden paringsdans

- Når paringen pågår, legger de ikke merke til noen ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Det gikk hett for seg på skogbunnen da naturfotograf Roger Brendhagen tok turen ut forrige søndag. I en ormegrop lå 20-30 buormer viklet sammen i en, for noen, sensuell paringsdans.

- I starten rører de bare rundt i en stor klump. I midten ligger en stor, feit hunnsnok som de andre snor seg rundt for å varme henne opp. I begynnelsen var alle buormene i gropa med, men etter hvert er det bare de største som driver på. Til slutt er det den lengste hannen som får lov til å pare seg, sier Brendhagen.

Sjeldent motiv Han opplyser om at buormen er aktiv fra midten av april, men at den vanligvis er veldig sky. Paringen skjer bare dagen forholdene ligger til rette.

- Det hadde regnet og var kaldt i noen dager før søndag, men da steg temperaturen til 10-12 grader og da var de i gang, sier Brendhagen.

Seansen varte i rundt 30 minutter. Brendhagen bruker mye tid på finne en ormegrop og vil ikke ut med hvor han har tatt bildene.

- Bildene er ganske så unike. Det er bare et lite vindu i løpet av våren det er mulig å fotografere «vårens vakreste eventyr». Når paringen pågår legger de ikke merke til noen ting rundt seg. sier Roger Brendhagen, som i løpet av 15 år som profesjonell naturfotograf bare har sett hendelsen fem ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer