Tornado i USA:

Naturkatastrofens yngste offer: - Var hjelpeløs

Nesten hundre personer er bekreftet omkommet etter tornadoene i delstaten Kentucky, og det er ventet at tallene vil bli høyere. Det yngste offeret ble bare to måneder gammel.

DØDE AV SKADER: Oaklynn Koon er den yngste personen som har mistet livet i tornadoene som herjet i USA i helgen. Foto: Douglas Koon/Facebook/GoFundMe
DØDE AV SKADER: Oaklynn Koon er den yngste personen som har mistet livet i tornadoene som herjet i USA i helgen. Foto: Douglas Koon/Facebook/GoFundMe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kraftige tornadoer har ført til store ødeleggelser i delstatene Kentucky, Arkansas, Tennessee, Indiana, Missouri og Mississippi i USA.

Naturkatastrofen har krevd flere titalls menneskeliv, og mange flere er fryktet døde. Foreløpig er 74 mennesker bekreftet døde i delstaten Kentucky. Det gjenstår fortsatt mye arbeid for å få oversikt over antall omkomne i de forskjellige delstatene.

En to måneder gammel jente ble mandag bekreftet død, ifølge en rekke lokale medier i Midtvesten i USA og det riksdekkende mediet NBC.

Oaklynn Koons familie gjemte seg i huset deres lørdag, i Dawson Springs i Kentucky.

Festet i bilsetet

Ifølge jentas far, Douglas Koon, ble hun festet i bilsetet sitt på badet. Foreldrene håpet at dette ville beskytte henne. Hennes to eldre brødre la seg i badekaret med puter på toppen.

Den voldsomme tornadoen rev bygget sønder og sammen.

Oaklynn fikk alvorlige skader som følge av tornadoen. Tilstanden hennes var kritisk i flere dager, men natt til tirsdag kom nyheten om at den to måneder gamle jenta mistet livet.

- Kastet oss rundt

- Jeg var helt hjelpesløs da det kom til å beskytte barna mine, sa Koon ifølge NBC søndag morgen, fra et sykehus mens han ventet på en CT-skanning for en av sønnene hans. På det tidspunktet var Oaklynn under behandling for skadene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.