Tornado i USA:

Naturkatastrofens yngste offer: - Var hjelpeløs

Nesten hundre personer er bekreftet omkommet etter tornadoene i delstaten Kentucky, og det er ventet at tallene vil bli høyere. Det yngste offeret ble bare to måneder gammel.

DØDE AV SKADER: Oaklynn Koon er den yngste personen som har mistet livet i tornadoene som herjet i USA i helgen. Foto: Douglas Koon/Facebook/GoFundMe
DØDE AV SKADER: Oaklynn Koon er den yngste personen som har mistet livet i tornadoene som herjet i USA i helgen. Foto: Douglas Koon/Facebook/GoFundMe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kraftige tornadoer har ført til store ødeleggelser i delstatene Kentucky, Arkansas, Tennessee, Indiana, Missouri og Mississippi i USA.

Naturkatastrofen har krevd flere titalls menneskeliv, og mange flere er fryktet døde. Foreløpig er 74 mennesker bekreftet døde i delstaten Kentucky. Det gjenstår fortsatt mye arbeid for å få oversikt over antall omkomne i de forskjellige delstatene.

En to måneder gammel jente ble mandag bekreftet død, ifølge en rekke lokale medier i Midtvesten i USA og det riksdekkende mediet NBC.

Oaklynn Koons familie gjemte seg i huset deres lørdag, i Dawson Springs i Kentucky.

Festet i bilsetet

Ifølge jentas far, Douglas Koon, ble hun festet i bilsetet sitt på badet. Foreldrene håpet at dette ville beskytte henne. Hennes to eldre brødre la seg i badekaret med puter på toppen.

Den voldsomme tornadoen rev bygget sønder og sammen.

Oaklynn fikk alvorlige skader som følge av tornadoen. Tilstanden hennes var kritisk i flere dager, men natt til tirsdag kom nyheten om at den to måneder gamle jenta mistet livet.

- Kastet oss rundt

- Jeg var helt hjelpesløs da det kom til å beskytte barna mine, sa Koon ifølge NBC søndag morgen, fra et sykehus mens han ventet på en CT-skanning for en av sønnene hans. På det tidspunktet var Oaklynn under behandling for skadene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer