Naturkraft tror fortsatt på gasskraftverk

Oslo (NTB-Claus Hagen): Naturkraft AS sender neste uke sine søknader om utslipp for to gasskraftverk til Statens forurensningstilsyn, til tross for Kyoto-avtalen. Statoil, som eier en tredel av gasskraft-selskapet, mener sjansene for norske gasskraftverk nå er redusert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser definitivt ikke lysere ut for de to gasskraftverkene etter Kyoto-avtalen. Eierne av Naturkraft skal før årsskiftet sette seg ned og vurdere følgene av den nye klima-avtalen, sier informasjonssjef Wenche Skorge i Statoil til NTB.

Hos Naturkraft AS går imidlertid arbeider man med planene for gasskraftverk som før, og neste uke ligger utslippssøknadene for gasskraftverkene på Kårstø og Kollsnes på bordet til Statens forurensningstilsyn (SFT).

Gasskraft positivt

-12. mai i år vedtok Stortinget at bygging av gasskraftverk i Norge er uavhengig av Kyoto-konferansen. Ut fra det har vi laget våre planer. Jeg ser ikke mindre optimistisk på mulighetene til å få bygge gasskraftverk etter Kyoto-avtalen. Gasskraft i Norge er positivt i den forstand at det faser ut mer forurensende kullkraftproduksjon i andre land, sier informasjonssjef Gro Mjellem i Naturkraft AS til NTB.

Mjellem hevder at først når SFT får vurdert utslippene fra gasskraftverkene, ser man hva som er aktuelt ut fra den politiske situasjonen etter Kyoto.

- Vi forholder oss hele tiden til de politiske beslutningene fra norske myndigheter. Statoil og industrien vil ta sin del av ansvaret for at målene for Kyoto-avtalen blir oppfylt. Vi må også se hva vi kan få til med de omsettbare kvotene for utslipp, sier informasjonssjef Wenche Skorge i Statoil. Oljeselskapet eier Naturkraft sammen med Statkraft og Hydro. Statoil eier også 20 prosent av selskapet som planlegger varmekraftverk i Skogn.