Naturkraft vil gjennomføre gasskraftverkbygging

Oslo (NTB-Arnt Folgerø): De tre eierne av Naturkraft AS står fortsatt fast ved planene om å bygge gasskraftverk på Kollsnes i Hordaland og Kårstø i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I ettermiddag ble eierne, Norsk Hydro, Statkraft og Statoil, enig om at gasskraftverksplanene skal gjennomføres. Men de tok ikke standpunkt til når det skal foretas en endelig beslutning om de investeringene som må gjøres i forbindelse utbyggingen.

Samlet er utbyggingen anslått å koste mellom 3 og 4 milliarder kroner.

Utslippstillatelse

Naturkraft skal stå for gasskraftverksutbyggingen på Vestlandet, og denne uke skal selskapet som planlagt sende inn sin søknad om utslippstillatelse til Statens forurensningstilsyn (SFT). Gasskraftverkene vil blant annet slippe ut store mengder av klimagassen CO2, og omfattende utslipp til vann og i lufta skal behandles av SFT.

Siden myndighetene i fjor ga konsesjon til å bygge de to gasskraftverkene, er det oppstått usikkerhet når det gjelder betingelsene for de to prosjektene. Sammen med eierselskapene vil Naturkraft i tiden framover arbeid for størst mulig avklaring av denne usikkerheten. De tre selskapene sier at de anser klimamøtet i Kyoto i Japan nylig som positivt.

Økt kraftbehov

- Det er imidlertid behov for en bedre forståelse av hva møtet innebærer for produksjon av gasskraft i Norge, heter det i uttalelsen fra selskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer